Kuna Yala 1 – Isla de Pinos

Dinsdag 6 december 2016

De boodschappen voor 4 weken waren gedaan. Best even rekenen wat je dan allemaal nodig hebt. Vooral aan groente en fruit, want hoe lang hou je dat goed? We hadden de ervaring van de Atlantische oversteek, die we op 3 weken hadden gepland. Nu is het een weekje langer dat we niet tot zeer beperkt eten kunnen kopen. Het is een goeie oefening voor de Pacific, want daar varen we misschien wel 5 weken achter elkaar zonder tussenstop.

Alle groente en fruit werd in kratten tussen papier opgeborgen en moet regelmatig nagekeken worden op rare plekjes om te voorkomen dat het gaat rotten. We gaan het zien.

Zaterdagavond gingen we nog even afscheid nemen van Cartagena met de bemanning van de Acapella en de Helena. Het was heel gezellig in de stad en we vonden een restaurantje El Bistro, wat ons was aangeraden door sy Nok. Ze hadden er tapas en cocktails tijdens happy hour. Niet verkeerd. Nadat we gegeten hadden, liepen we nog een rondje door de feestelijk versierde stad met veel lichtjes. Er was weer muziek en dans op straat en we eindigden in een heel leuk Salsa tentje, dat Peter en Ria hadden uitgezocht. We werden door Peter getrakteerd op een biertje en genoten van de sfeer en de dansende mensen.

Terug aan boord sliepen we al snel, want we zouden niet te laat vertrekken richting het eerste eiland, Isla de Pinos. De windverwachting was niet echt goed. Weinig wind uit de verkeerde hoek. Dat zou de komende dagen zo blijven dus uitstel had niet veel zin.

Na de eerste uren gemotord te hebben, konden om 3 uur de zeilen omhoog. Dat ging lekker. Maar na een uur of 6 zakte de wind in. We hadden geen zin om de motor bij te zetten en volle kracht naar Pinos te varen, dus we sukkelden wat aan. En stelden ons voor dat dit de dolldrums van de Pacific waren. Het bleek al gauw, dat we op deze manier niet voor donker zouden aankomen, dus toen we weer wind hadden vertraagden we onze snelheid naar ongeveer 3 knopen.

Vanmorgen bleek dat nog te snel te zijn. Het donker duurt hier 12,5 uur, dus dan moet je flink afremmen om die tijd te overbruggen. We besloten een stukje terug te varen en toen bleek dat er toch wel stroming stond. Het werd een rare kronkel in de track, maar het effect was goed. Intussen hadden we een probleem met de motor gekregen. Hij wilde niet meer uit. Dus Jakob moest in het motor ruim om daar met de hand de motor uit te zetten. Heel vervelend.

En het werd nog akeliger. Toen de wind weer wegviel en we verder op de motor moesten, bleef de gashandel hangen en konden we alleen heel langzaam varen. Na een uur schoot het gas ineens dor en nu varen we 4,5 knopen. En met die snelheid moeten we met het ochtendlicht aankomen. Dat gaat vast wel goedkomen, al voelt het wat ongemakkelijk.

We hebben intussen contact gehad met de Acapella en de Helena en die liggen al vorstelijk voor anker. Wij varen nog even door.

Eén gedachte op “Kuna Yala 1 – Isla de Pinos

  1. Th.Kordelaar

    Toch wel spannend, vooral voor landrotten die gewend zijn dat er een wegenwacht om de hoek komt zetten.
    Ik hoop voor jullie genieters dat het verder voorspoedig gaat, dat is al spannend genoeg.

    Goede vaart
    T & T.

Reacties zijn gesloten.