Nieuw Zeeland, Queenstown – Uitdagend.

Zaterdag 30 december 2017

Uitdagend, dat was het voor Jakob. En een beetje spannend natuurlijk ook. Met de gondelbaan vertrokken we naar het startpunt van de zweeftocht. Het kriebelde wel een beetje. Bij het kantoortje van GForce aangekomen, bleek dat we ook nog met de stoeltjeslift verder omhoog moesten. En vandaar af ging het gebeuren.

Alle losse spullen uit je zakken, helm op, tuig aan, vastmaken aan de paraglider en dan 4 stappen lopen en hup, daar hang je dan. Het was nog mooier dan hij had verwacht. Na het “even wennen”, werden er loopings gedraaid en mooie bochten gemaakt. Een echte belevenis. Toch wel knap hè van zo’n zeiler! Ook hier was de wind weer de voortstuwende kracht.

De film, die met de GoPro was gemaakt werd natuurlijk gekocht, want straks in het bejaardenhuis moet je toch een mooi verhaal hebben….

    

   

Na een kopje koffie om weer even te landen, kwamen de Kiwi’s aan de beurt. Ook een wens van Jakob om die in het echt te zien. Vlak bij de gondelbaan was het Kiwi centrum, dus we kochten (veel te dure) kaartjes. Het was een klein park met een vogelshow, een paar andere lokale dieren en twee Kiwi hokken. Omdat het nachtdieren zijn, is het daar aardedonker. Na een poosje konden we wat zien, en jawel, daar waren ze in het echt. Jakob blij. De rest van het park was echt niks, oud en klein en niet mijn ding.

Het werd dus tijd voor een zonnig terrasje met een lekker lokaal biertje. Het was een prachtige dag en het werd echt warm. Het was dan ook een gezellige drukte aan de waterkant. Na wat boodschappen gedaan te hebben gingen we weer terug naar ons huis in de bergen. En, en, en….. zou de keuken zijn schoongemaakt en de ramen gelapt? Nou nee hoor. Ik denk dat ze er niks van begrepen hebben. Alles plakte nog net zo als gister.

Maar het uitzicht is nog steeds fantastisch en de jacuzzi lokte. We haalden het deksel eraf en lieten ons in het warme water glijden. Alles werkte en het zag er schoon uit. Lekker even gebubbeld, maar na een minuut of 10 hadden we het wel weer gezien.

Vandaag stond Glenorchy op het programma. Een klein plaatsje aan het eind van Lake Wakatipu. Prachtig tussen de bergen in, waar we weer sneeuw konden zien. De tocht ernaar toe was heel mooi (wel kronkelig en soms steil). De sfeer in het dorp was echt nog uit de tijd van de goudzoekers.

  

Eenvoudige huizen met veel ruimte ertussen en met rechte straten in blokvorm. We zochten naar een wandeling van een uur of 2 en vonden er een die leuk was. Wat een geweldige uitzichten en wat zijn die bergen toch imposant! Het zou mooi weer worden, dus ik had de korte broek aangedaan. Maar je weet het hier dus nooit. Er stond veel wind en het was fris, maar ik liet me niet kennen.

    

In Queenstown deden we boodschappen voor de komende 3 dagen, want bij ons volgende dorp zijn geen winkels. Bovendien is het morgen zondag en daarna Nieuwjaar. Ik heb spullen voor oliebollen gekocht, dus als we niet te laat aankomen, zitten wij morgenavond aan de oliebollen. Mmmmm!  De keuken was nog steeds niet schoongemaakt, dus dat zal het komende jaar ook niet gebeuren denk ik. Ik mocht wel de wasmachine gebruiken. De Chinese dame legde me met gebaren uit hoe het werkte. Ze spreekt geen woord Engels, dus heeft mijn mooie briefje ook niet kunnen lezen. Nou ja, het zij zo. Morgen gaan we weer verder.

 

Dit bericht werd geplaatst in Nieuw Zeeland op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

9 gedachten over “Nieuw Zeeland, Queenstown – Uitdagend.

  1. Derk

    Weer top verhalen om te lezen!
    Fijne jaarwisseling! Jullie zijn wat eerder aan de beurt dan wij hier.

  2. E Bottenberg

    Een looping maken. Dat doe je door over de kop te gaan. Lijkt ma niet verantwoord met z’n 2-en.
    Chinese vrouw die niet schoon is. Komt niet vaak voor. Je moet er aanleg voor hebben. Beschouw dit als onderdeel van het avontuur.
    Prettige en veilige Jaarwisseling.
    Bert.

  3. Renger & Christine

    Jakob en Hanny, alle goeds voor het nieuwe jaar – een fantastisch, fijn en boeiend jaar! Een mooie start nu in elk geval in schitterend Nieuw Zeeland. Liefs van ons allebei!

  4. els

    Hahaha, plakse!
    Tof hoor, die tocht door de lucht!
    Fijne jaarwisseling met de oliebollen en verder ook veelplezier!

  5. Greteke

    Hoi lieve beiden!
    Een zegenbede voor het nieuwe jaar:
    May the road rise to meet you,
    may the wind be ever at your back.
    May the sun shine warm upon your face,
    and the rains fall soft upon your fields.
    And until we meet again,
    may God hold you in the palm of his hand.

    Vrede en alle goeds in het nieuwe jaar, waar jullie ook zijn!
    Liefs,
    Greteke

  6. Marja

    Geweldige verhalen ik geniet nog steeds volop,wat een belevenis.
    Een goede jaarwisseling en een nieuw jaar met veel belevenissen
    en vooral gezondheid.
    Succes met de oliebollen wij hebben ze vandaag weer verkocht in de Spieghelkerk.
    Groetjes
    Marja

  7. Rob

    Dat NZ avontuur van jullie is toch wel fantastisch, wat een prachtige landschappen . Volgens mijn idee is dit toch wel een hoogtepunt aan de onderkant van onze aardbol.
    Dat paragliding is iets wat ik ook al heel lang op mijn lijstje heb staan maar in NL is dar natuurlijk niet mogelijk. Op dit moment zitten we in Spanje waar we veel wandelen, gisteren zo’n 20km in de bergen met een hoogteverschil van ca.800m maar dan wel na elke 2 km omhoog en omlaag het was prachtig en met als afsluiting van die dag heerlijk gegeten met een ca.14 gangen menu. Wat eten betreft volgen mij zitten jullie nu al aan de zelfgemaakte oliebollen want jullie lopen wat de tijd betreft flink op ons voor.
    Dus…. wensen Ria en ik jullie een prachtige voortzetting van jullie avontuur met een goede gezondheid en natuurlijk heel veel plezier samen.
    Groet McSunny

  8. Ria

    Happy New year. Wij moeten nog even wachten. Ik wens jullie een goed 2018 dat voor de wind gaat.

  9. humberto

    goede nieuwjaar en vlieg voorzichtig ,doe het je niet na jacob

    o ja hanny 请清洁厨房 ,als je dat de volgende keer tegen ze zegt ,klinkt gewoon als ” Qǐng qīngjié chúfáng”

    dan lukt het misschien met het schoonmaken fijne tijd en dankjewel weer voor het verhaal saludos tilly & humberto

Reacties zijn gesloten.