Het regent nog steeds op Tahiti

Vrijdag 9 februari 2018

Ook dat vinden we weer een nieuwe ervaring, dat het regent en niet meer ophoudt. Het doet ons denken aan Nuku Hiva, waar we aankwamen na de oversteek van de Pacific en waarvan we dachten, zijn we daarom nou zo ver gevaren? Intussen weten we beter, want de geweldige natuur en cultuur van Polynesië is die regen dubbel en dwars waard. Het zou allen jammer zijn, als je voor je huwelijksreis een weekje Tahiti had geregeld in deze tijd…..

 Dinsdag kwam de monteur de dieselpomp uit de motor sleutelen om hem te laten repareren bij Bosch. Later op de dag kregen we bericht dat de pomp volledig geoxideerd was en vervangen moest worden. We kregen er 6 foto’s bij van de binnenkant. Dat viel tegen. We googleden wat een nieuwe pomp zou kosten en kwamen op bedragen rond de 8 duizend euro. Zoooooo, dat was een tegenvaller!! Van dat geld kan je bijna 7 weken in Nieuw Zeeland rondrijden. Onze stemming daalde naar het vriespunt (wel lekker als het zo warm is).

We besloten om woensdag met de bus weer naar Papeete te gaan om de mogelijkheden bij Volvo te bespreken. Het had de hele nacht gigantisch geregend en wat trek je dan voor kleren aan bij 28 graden? Gewoon de korte broek en geen jas dus. We namen onze mini parapluutjes mee, voor de zekerheid. Aangekomen bij Volvo werden we in het servicebusje naar Bosch gebracht, waar de motor in een soort mortuarium in stukjes in een bak lag. Heel triest om te zien. Maar… ze zijn hier heel handig.

De Bosch meneer toverde een prachtig gereviseerde Bosch injectiemotor te voorschijn voor de prijs van 2,5 duizend euro. Nog steeds veel geld, maar we waren daar erg blij mee. Het is ook zonde om een duur nieuw onderdeel in een oude motor te zetten. We besloten meteen en kochten hem en brachten hem naar de Volvo monteur. En we trakteerden onszelf op koffie met een heerlijk taartje. Toch weer 5 duizend euro verdiend….

Terug bij de haven was Carrefour aan de beurt, want ons drinkwater was op en het bier bijna. We laadden een kar vol en lieten die naar de haven brengen. Het was nog steeds droog. Het aan boord brengen van al de flessen en blikjes was wel weer een gedoe, maar als iets belangrijk is, dan zeur je niet. We kunnen er nu weer tegen. En, toen alles gedaan was begon het weer te regenen, urenlang. We hadden dus mazzel gehad.

Maar ja, het verfwerk schiet dus niet erg op. De voorkant staat in de grondverf en Jakob heeft de gaten zo hier en daar mooi opgevuld.

Gister bouwde de Volvo monteur de pomp weer in, dat was best veel werk. We hebben intussen de wintertent weer over de kuip gezet om de boel een beetje droog te houden, want anders is het geen doen in het motorruim. Het bleek dat het voorfilter ook aan vervanging toe is. Tja en zo kom je van het een in het ander. Als we geweten hadden dat we langer dan een jaar weg zouden blijven, hadden we de motor een totale revisie laten geven. Maar ja, als je zo wispelturig bent als ik, dan kom je zulke dingen tegen. We hebben gelukkig de tijd hier en dat geld, daar komen we vast ook wel overheen.

Gistermiddag was het droog en zonnig. Dus, tijd om weer te verven. De voorkant zit nu in de eerste lak lag. Maar een uurtje na het opbergen van de kwasten kwam het weer met bakken uit de hemel. Gelukkig droogt de lak hier snel, dus het resultaat valt gelukkig mee. Vandaag maar weer eens kijken of het een uurtje droog is.

We vermaken ons nog steeds prima en hopen dat voor we naar Nederland gaan de boot weer vaarklaar is en netjes in de lak :-))!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

5 gedachten over “Het regent nog steeds op Tahiti

 1. Victoria

  Dear Hanny en Jakob,

  Never a dull moment zou ik zeggen na deze mail !!! Hier sneeuwt het en is het gewoon ijskoud weer !!!!

  Victoria

 2. Ria van Kleeff

  Veel succes met het in leven houden van de boot! Ondertussen gaan wij voor de koralen van de Johannes Passion op Goede Vrijdag, doen de griep, en zingen Brūckner op 18 februari. Goede vaart!

 3. humberto

  we nemen wat regen van jullie over (keihard vandaag ) we zullen het stormweer ook maar delen,dan hebben we ieder alleen maar de helft. flink dure brandstofpomp,jammer dat dat ook bij ons goede leven hoort.maar ja,de beloningen blijven he saludos weer Tilly & humberto

 4. Elsa Vermeer

  Bij de kosten , die je beschrijft denk ik wat zou jullie maandbudget zijn ? Wij geven de 20 ste een lezing bij de watersport vereniging over onze reis en daar heb ik ook een punt : financiën
  Toevallig stond er in zeilen ook een artikel en is dat een vraag , die vaak gesteld wordt , maar voor een all-in maand budget kom je er niet met 1500 euro ..,zoals sommigen doen voorkomen , wij tenminste niet , maar wij hebben wel genoten !
  Nu maar hopen dat de motor straks weer als een zonnetje loopt !
  Liefs Elsa

 5. Else

  Mazzel met die Motor.
  Heel belangrijk dat alles goed werkt als jullie straks verder gaan….
  Maar eerst nog een bezoek aan Holland. Lekker even al jullie kinderen/kleinkinderen in jullie armen sluiten.
  “Even”werken( ?Hanny)
  Heb je die Motor zo weer terug…
  Wij maken niet veel spannends mee.
  Vrijdag 17 km.gelopen in de awd, waar wij een bijzondere “Zwartbuikwaterspreeuw” zochten en vonden en ik een bloedblaar onder mijn nagel over hield
  Vanmiddag gaan wij met de trein naar Wout en Toke om hun nieuwe huis te bewonderen.
  Woensdag ga ik weer werken
  Nog even en dan….Marrokko
  Hoop dat de regen snel stopt?

Reacties plaatsen niet mogelijk.