Hij doet het weer!!!

Dinsdag 13 februari 2018

Even terug naar vrijdag. De monteur kwam de Bosch dieselinjectiepomp inbouwen. Dat was heel veel werk, maar hij zat droog dankzij de wintertent. Wij zaten binnen en het bleef verdacht stil in het motorruim. Soms wat gebrom. Na een poos riep de monteur: “Jakob… En Jakob mocht de motor starten en nog eens starten en nog eens starten en er gebeurde niks. Hij sloeg niet aan. Nou, dat zat onze Laundry (monteur) niet lekker. Hij pakte zijn boeltje en zou wel eens even met de meneer van Bosch gaan praten, want die had vast iets niet goed gedaan met zijn pomp. Teleurgesteld gingen we alledrie het weekend in. En het regende nog steeds.

Ons uitzicht, te groot voor de foto….

En zaterdag was het ineens mooi weer!. Ik ging snel de wasmachine vullen, want dan kon de was aan de lijn drogen (de droger is nl kapot!!!) En in die tussentijd konden we gaan verven. Een drukte van belang aan boord. Terwijl de was wapperde aan de lijn verfden wij de opbouw van voor naar achter en ook binnen in de kuip. Even lekker doorpezen, want voor je het weet regent het weer. Toen het klaar was, was de was ook droog. Wat een voldoening.

We mochten dus naar het Happy Hour van de havenbar. Dat hadden we verdiend! En dat was heerlijk. Even van de boot af. En we hadden een mooi uitzicht. Vlak voor het terras ligt de Acapella, maar er was niemand thuis, dus we moesten wel naar de bar…..

Het was er heel gezellig. Allerlei groepen mensen, locals en zeilers verzamelden zich rond de tafeltjes en hadden plezier. Intussen was er een band gekomen, dus het zou echt feest worden. Maar het opzetten en sound checken duurde zo lang, dat we maar terug gingen naar de boot. Het bleek een heel leuk bandje te zijn, want we hebben de hele avond genoten van leuke muziek. Intussen was het weer gaan regenen, dus de wintertent kon weer dicht. Hij doet het trouwens heel goed. Stukje vakwerk van firma Schokker!

Zondagmorgen hadden we geen ontbijt meer, dus al vroeg ging Jakob te voet naar de winkel bij het benzinestation, 7 minuten lopen. Dat is toch zo handig. Ze hebben alles en 3 x per dag verse baguettes. Vive la France! Ze zijn 24/7 open. Ook niet verkeerd en hun sushi is erg lekker!

We zijn intussen weer bezig om onze verder tocht uit te stippelen. Langzamerhand worden we toch wel wat onrustig. Het wordt echt tijd om weer te gaan zeilen, het begint echt te kriebelen. Maar ja, als de motor niet aan de praat komt, dan moeten we maar zien hoe het verder gaat. Een rondje over de steigers is altijd leuk en de benen strekken is best wel heel erg nodig. Maar zoals je ziet, de paraplu ging mee.

We keken alle 4 de films van Bourne Supremecy (elke avond 1) en zoeken onze voorraad films af of er nog meer leuks bij zit. Er zijn een aantal van de zoete US films bij en dat is echt niks. Als we in NL zijn moeten we maar weer flink wat TV series bij elkaar scharrelen.

Maandag na de lunch kwam onze Volvo Vriend met zijn maatje. Hij had een hartig woordje gesproken met de Bosch man, en die bleek een veertje vergeten te zijn om ergens tussen te zetten bij de brandstofinlaat. Dus…. moest de halve pomp weer uit elkaar. Na een poosje klonken er wat blijere geluiden uit het motorruim en 2 uur later riep Laundry: “Jakob…
En de motor mocht weer gestart. Hij deed het en er ging een gejuich op aan boord. En wat een stralende brede grijns had Laundry op zijn gezicht. Geweldig. Jakob vroeg wat hij wilde drinken en hij zei spontaan, een biertje… Maar, dat deed hij toch niet, want dat mag helemaal niet. Maar er was vreugde alom. Er zit nu een super geluidje in de motor en als je gas geeft gebeurt er echt wat. Waaow!! We zien het weer helemaal zitten met het schip!

Dus vandaag hebben we weer uren zitten lezen in pilots en op blogs en weten nu wel bijna wat we willen gaan doen. Intussen, je raadt het al, regent het nog steeds. Die tweede laag lak moet er nog steeds op. Het lijkt nu alsof dat morgen middag of donderdag kan. Ongelofelijk. We hebben nog nooit zo lang over zo’n klusje gedaan. Maar het is wel heel relaxed. We hebben nog een week voor we gaan vliegen.

Ik ben begonnen met de regentent “light” te maken. Aan de bimini (zonnescherm boven de kuip) wil ik stukken plastic zetten aan de zijkant, die er makkelijk aan en af geritst kunnen worden (idee van Acapella). Ik had in december al ritsen en plastic gekocht, maar Nieuw Zeeland kwam er eerst aan.

Ik ben toch zo blij dat ik mijn naaimachine heb meegenomen, want de vlag moet ook steeds gerepareerd worden en er zijn altijd klusjes, waar je dat ding voor nodig hebt.

Jakob  vermaakte zich met het 2-weg kraantje uit de kleine buitenboord motor. Dat is kapot, maar het is lastig om een nieuw kraantje te vinden.

En repareren blijkt ook niet te kunnen. Het zou toch te gek zijn als je daarom een nieuwe buitenboord motor moet kopen? Als iemand een tip heeft, graag, het is een Yamaha 5pk.

Gaaf he?

Dit bericht werd geplaatst in Pacific op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

4 gedachten over “Hij doet het weer!!!

 1. Rien Vlaskamp

  Hallo Hanny en Jakob
  Ik woon een paar km van de marinas hier in Southport en wil wel even bij de Yamaha dealer gaan kijken als dat zou helpen. Het zou wel handig zijn om een bouwjaar en een serial nummer te hebben en een beschrijving van het kraantje. Opsturen is geen probleem als ik een adres heb.
  Groet
  Rien

 2. Chris

  Goed nieuws. ik hoop dat het nog even droog is om de schilderklus af te maken.
  groeten uit Spike City

 3. Ria van Kleeff

  Wanneer komen jullie weer? We zingen met Goede Vrijdag koralen uit de Johannes Passion!

  1. Anneke

   Ha Hanny en Jacob. Tjonge ik liep erg achter met het lezen van jullie blog. Altijd fijn als een klus weer geklaard is. Nu nog het verwerk. Maar zonder goede motor kun je haast niet dus fijn dat tie het weer doet. Wij vertrekken eind april met onze motorboot naar de Middellandse zee. Ook weer leuk. Op naar weer fijne vaarmomenten. Jullie genieten maar weer daar aan de andere kant van de wereld.

Reacties plaatsen niet mogelijk.