Winter in Nederland (nog een keer)

Zaterdag 3 maart 2018

We  zijn intussen ruim een week in winters Nederland en hebben het grote temperatuurverschil doorstaan.

Na een heerlijke logeerpartij bij Inge en Mick zijn we nu in Monnickendam aangekomen, waar we voorlopig blijven. Zolang er ijs ligt in een huisje en daarna op de Winner in het water.

Laat het voorjaar nu maar komen!

 

P.S.In verband met veel spam als commentaar p het vorige blog, is het verwijderd en de tekst is hieronder gekopieerd.

Dinsdag 20 februari 2018

Vanmorgen werd ik wakker en keek naar mijn mail. He??? Air France staakt op de dag dat we van Parijs naar Amsterdam vliegen. Een hele lange mail, met allerlei opties over cancelen of uitstellen enzovoort. Daar zaten we nou net op te wachten. Dat is dus de 3de tegenvaller (muis, motor, moven).

Maar, optimistisch al we zijn, gaan we er van uit dat alles opgelost wordt. Gister kwam Adrian de bootoppasser en techneut, om samen met Jakob het motor probleem bekijken. Check, check, check.. De startaccu bleek onbelast genoeg power te hebben, maar zodra de startknop aanging liep dat met een noodgang terug. Dus toch de accu! Wij waren door het muizenprobleem zo gebrainwasht, dat we alleen maar konden denken aan doorgeknaagde kabels. Vanmorgen, nadat we de startkabels hadden opgedoken vanonder een bank in de achterkajuit, waar alle zeilen op liggen (pfff), sloot Jakob ze aan op een andere accu en… de motor liep weer als een zonnetje. Een uur of twee hebben we hem laten draaien om de startaccu op te laden, dus dat probleem is opgelost, hoera!

Probleem 2: De muizen gaan een gasbeurt krijgen. Adrian weet een bedrijf in Papeete, die dat kan doen. Hij maakt de afspraak, vraagt de offerte aan en zal het verder gaan regelen, want wij zijn dan al weg. Dat gaat dus zeker goed komen.

Dan blijft er nog 1 zorg over. Vliegen we of vliegen we niet. Ik kon gewoon online inchecken vanmorgen, alsof er niks aan de hand is, maar waarschijnlijk is dat een ander computerprogramma…. We gaan het zien. Zit het mee of tegen? Daar kan ik nu iets minder makkelijk een positief antwoord op geven, maar tot Parijs gaat het zeker lukken.

Voorlopig is dit dus het laatste blog. De tassen zijn ingepakt, de boot is schoon (behalve misschien dat er nog wat verborgen muizenkeutels ergens liggen) en we zijn er klaar voor. We blijven in Nederland tot 23 april en na een poosje bij Inge te hebben gelogeerd, gaan we weer naar Monnickendam. Het plan is om op zaterdag 21 april 2018 een afscheidsborrel te geven in  Monnickendam.

Mocht je tijd en zin hebben om te komen, laat dat dan even weten, dan houden we je op de hoogte van tijd en plaats.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

Een gedachte over “Winter in Nederland (nog een keer)

 1. Else

  Wij willen zeker komen, wanneer ook weer?
  Jullie komen wel van tropische warmte in het super koude Holland. Wij hebben het hier rond de 22-24graden.helaas ligt Frans nu geveld door buikgriep naast mij te slapen.
  Lieve groet uit marakesch.
  Ons tochtje erheen ging vandaag niet door en het vieren dat Frans al 17jaar gezond is, vandaag ook niet. Hopelijk maandag?
  Groetjes van Frans en Else

Reacties plaatsen niet mogelijk.