Het gaat goed met Jakob

Zondag 8 april 2018

Zaterdagmorgen mocht Jakob al naar huis, na nog geen 48 uur in het ziekenhuis te zijn geweest. En tot onze verbazing hoeft hij niet als een kasplantje achter de geraniums bij te komen, maar hij moet lekker rustig bezig blijven. Beetje wandelen, op de fiets naar de supermarkt (haha). Hij mag alleen niet autorijden de komende maand. Maar vliegen binnen Europa zou alweer na 8 dagen mogen. Onbegrijpelijk

Ik was nog behoorlijk aan het zwieren in de achtbaan van emoties. Het ene moment is Jakob in een levensbedreigende situatie en 2 dagen later is hij gerepareerd en mag weer van alles. Ik kon dat emotioneel niet helemaal bijbenen. Daarbij kwam nog dat we ook gingen verkassen van het huisje in Monnickendam naar het huis van Inge in Alphen. We hebben flink wat heen en weer gereden, terwijl Jakob onder toeziend oog van Martijn en Michiel (zijn beide zonen) werd opgelapt. Twee operaties binnen 2 dagen leverden 3 stents op.

Dit weekend zouden we ter gelegenheid van onze verjaardagen met kinderen en kleinkinderen doorbrengen in een kasteelboerderij in Limburg. En tot onze grote verbazing vond de arts in het ziekenhuis dat een heel goed idee. Gewoon doen en geniet ervan! En dat hebben we gedaan.

Het was wat onwennig om na het ziekenhuis met elkaar ineens in een heel andere omgeving te zijn, maar het werkte. De een na de ander begon zich een beetje te ontspannen. Bovendien was het prachtig weer. De kleinkinderen genoten van het buiten spelen en een bezoek aan Arcen en we konden lekker buiten zitten en koffie met vlaai nuttigen om de goede afloop te vieren (idee van Senna, het oudste kleinkind). Gaaf!! Wat een rijkdom

.               

          Nu is iedereen naar huis, want de kinderen moeten morgen weer naar school en hun ouders weer aan het werk. Wij genieten nog van een rustige avond in dit mooie kasteel en praten nog eens lekker na over alles wat er gebeurd is. Jakob voelt zich goed en heeft extra genoten van de afgelopen 2 dagen.

We gaan de komende weken rustig aan doen. Geen etentjes of andersoortige bezoekjes, maar alleen wat wandelen, fietsen, nieuwe plannen maken en weer een beetje onszelf worden. De afscheidsborrel gaat ook niet door, want we blijven zeker nog een extra maand in Nederland en dan is het wel voorbarig om nu al afscheid te nemen.

We willen jullie allemaal bedanken voor alle tekenen van medeleven. De mail stond roodgloeiend. En wat is dat hartverwarmend!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

8 gedachten over “Het gaat goed met Jakob

 1. Alet Leemans

  Wat een fijn bericht Hanny !! Ik wens jullie allebei een heel goed herstel ! En nog heel veel mooie verjaardagen met al die lieve mensen om jullie heen. Lieve groet, Alet.

 2. Anjo IJlst

  Wat zijn we daar blij mee. Nu maar verder opknappen en genieten van alles wat op je pad komt.
  Liefs van Frans en Anjo

 3. Els

  Wat een fijn bericht. Lekker verder herstellen en genieten van allen/alles in Nederland.

 4. Ria van Kleeff

  Wat fijn dat alles goed is afgelopen!! Blijf alsjeblieft genieten en kom een beetje bij van alle commotie!!
  En dat weekend kan ook niet meer stuk!
  Nog van harte gefeliciteerd allebei, en niet alleen met je verjaardag, maar ook met het leven !

 5. Marijke

  Ook al is dit een blij verhaal, toch moeten jullie allebei weer op verhaal komen, logisch! Doe rustig aan de komende tijd en geniet van alles wat jullie tegen komen!
  Hartelijke groet,
  Joop en Marijke

 6. Irma de Beer

  Dat was schrikken voor jullie! Zo’n prachtig weekend met je familie om je heen is geweldig. Beterschap Jakob!

 7. Lidi Groenendaal

  Wat ontzettend fijn om te horen dat het zo goed gaat met Jacob. En inderdaad ik heb bij mijn schoonvader het zelfde meegemaakt na het plaatsen van 5 stens. Geniet samen nog lekker na deze grote schrik.
  Liefs Lidi

 8. Chris & tosca

  Ha Hanny & Jakob,

  Wat fijn dat Jakob aan de beterende hand is! We waren aardig geschokt toen we het lazen. Hopelijk snel herstel en weer terug naar FP!

  Groeten, Chris & Tosca (van Huahine)

Reacties plaatsen niet mogelijk.