Op verkenning in Lissabon

Half februari hebben we een bezoek gebracht aan Lissabon. Er moesten KLM punten opgemaakt worden en Jakob koos voor Lissabon om vast eens even naar de havens kijken.IMG_0472

Van Jaap en Elsa (sy Sark) hadden we gehoord dat zij in Seixal aan de overkant van Lissabon in een baai van de Taag gelegen hadden.

Daar gingen we dus ook even kijken. Er gaat een snelle pont vanaf het centrum van Lissabon naar toe. Het bleek een eenvoudige haven/ankerplek te zijn, maar lekker goedkoop. Dus zeker handig voor een langer verblijf.

IMG_0507

De havens bij Belem, de wijk van de zeevaarders, waren niet groot, maar goed verzorgd en vast heel duur. Erg leuk om daar nu al rondgelopen te hebben.IMG_0419

 


Lissabon is sowieso een aanrader. Wat een leuke stad! We hebben 10 van de 15 leukste plekken bekeken. De tram is echt heel leuk en daar hebben we veel gebruik van gemaakt.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in voorbereiding op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.