Veel wind…

Er zou maandag en dinsdag wat meer wind komen. Maar zoveel dat de zonneschermen van de havenbar eraf gehaald werden, hadden we niet verwacht. Wheatherpro gaf zelfs 7-10. Het ging flink te keer vannacht, maar we liggen als een huis achter ons anker.  

De wind blijft nog even staan, maar neemt af tegen het nieuwe jaar😊.

We hebben samen met de bemanning van de Helena besloten om de jaarwisseling hier in Mindelo te vieren en daarna met wat minder wind aan de overtocht te beginnen.

Onze windmeter doet het niet meer (kunnen we ook niet zien hoe hard het waait) en die willen we toch voor vertrek aan de praat hebben.

We hebben weer wat nieuws geleerd. Als het hard waait kan je beter op anker liggen dan in de haven, want daar zijn de steigers dan een soort golfbaan geworden. En lig je te rukken aan je landvasten.

De zon schijnt uitbundig en de temperatur is 27 graden. Genieten dus.

Wordt vervolgd!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

2 thoughts on “Veel wind…

  1. Henk haafkens

    Wees voorzichtig met vuurwerk fijne oud op nieuwjaar wisseling en een goed vaar jaar toegewens
    Corrie en henk

Reacties plaatsen niet mogelijk.