De zonnepanelen zijn aangesloten

Wat een klus. Het plakken van de panelen op het dak was zo klaar. Maar het wegwerken van de bedrading en de aansluiting op de accu’s was toch wel een zeer tijdrovend proces.

Eerst moest er een plan gemaakt worden over de weg die de bedrading zou gaan afleggen, Vervolgens moesten er allerlei hulpstukken en verbindingsstukken worden bedacht en gekocht. En daarna moest dat allemaal worden verwerkt.

IMG_0569
Jakob heeft dagen als een wokkel in het motorruim doorgebracht.

 

 

IMG_3757

omvormers aan het werk

En dan was het bijna klaar en waren de kabelschoentjes weer op. Op maandag is de winkel op de haven dan dicht en moet je naar  de Gamma, die dan net het goeie spul niet heeft. Maar dat wordt allemaal vergeten vanaf het moment dat alles werkt.                                        

IMG_3526

En laat nu de zon maar komen!!

Dit bericht werd geplaatst in de boot, voorbereiding op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.