Jakob is jarig in Colombia

13 november 2106

Wie had dat ooit kunnen denken. Jarig zijn in november met warm weer en heerlijke zon in Colombia. Omdat we nog maar net hier waren aangekomen, had ik geen puf om taart te bakken en besloten we om in Santa Marta Colombiaans koffie en taart te gaan eten met de zeilers die we kenden en die hier ook lagen. Dat waren Acapella, Helena en Tina Princess (uit Zweden).

img_5164De avond tevoren waren we bij Helena aan boord gevraagd voor een drankje en om 12 uur Nederlandse tijd begon Jakob’s verjaardag. Geweldig!

De volgende morgen vroeg hing ik de vlaggetjes op die Helma (haven Monnickendam) voor ons afscheid had gemaakt. Dat ziet er dan gelijk feestelijk uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na en gezellig ontbijten vertrokken we met het groepje naar een cafe naast een bakker.
Jakob kocht een hele taart, dus we hadden flink wat te eten. Hij werd verrast door hele leuke en originele cadeautjes. De koffie smaakte prima en de taart ook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We liepen een rondje door de stad en kwamen veel mooie dingen tegen. Er was net een dienst begonnen bij de kathedraal, waarbij de mensen eerst een poosje in de zon moesten staan voor ze naar binnen mochten. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zeker om hun zonden te overdenken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Santa Marta is de oudste stad van Colombia en dat is nog heel goed te zien aan de gebouwen die er staan. In het centrum zijn de meesten wel goed onderhouden.

Het was nog steeds warm, dus we liepen terug naar de haven, waar op het achterdek meestal een lekker windje waait.

Als afsluiting van de verjaardag gingen we eten in het restaurant waar we ’s morgens koffie hadden gedronken. Het was nu uitgestorven. Maar goed, we kregen nu alle aandacht van het personeel. Het eten was niet super, maar het was wel erg gezellig. Intussen was het flink gaan onweren en regenen en al snel konden we de straat niet meer oversteken, want die was in een stromende rivier veranderd.

fullsizerenderWe besloten maar zo snel mogelijk terug naar de boten te gaan. Best indrukwekkend als het zo te keer gaat. De bijzondere verjaardag was voorbij en zal niet snel vergeten worden.

 

Dit bericht werd geplaatst in Colombia, Uncategorized op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

5 gedachten over “Jakob is jarig in Colombia

 1. Dols frans

  Jakob: alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Mede namens Karin. Wij hebben de 14e die van Karin gevierd. Het leuke is, dat we in deze tijdzone uren langer jarig zijn, doordat we al beginnen als in Nl de nieuwe dag begint .

  1. Marijke en Auke.

   Jacob van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Groeten voor jullie van Marijke en Auke.

 2. Marja

  Hoi Hoi.Nog gefeliciteerd Jakob.Ik geniet nog steeds
  volop van jullie prachtige belevenissen.
  Heel veel geluk.

  Groetjes
  Marja

 3. Jessica

  Proficiat Jakob. Jij weet als geen ander dat het leven nog altijd mooier wordt met een jaartje erbij!

Reacties zijn gesloten.