Genieten van Shelter Bay Marina

Zaterdag 25 februari 2017

We zitten met een Capirinha (heerlijke cocktail) in de cruiserslounge van Shelter Bay Marina met uitzicht op de steigers en zijn helemaal in aanloop naar de transit door het Panamakanaal. Zoals eerder verteld, hebben we veel tijd en dat is lekker.

Wat doen we dan zoal. Allereerst genieten we van het feit dat we een gezamenlijk besluit hebben genomen, waar we helemaal voor gaan. En verder genieten we van deze mooie jachthaven. Het zwembad is heerlijk. Niet om echt baantjes te trekken, maar om lekker in te dobberen en een beetje af te koelen.

Op een van de ochtenden maakten we een mooie wandeling door de bush. Het terrein hier is een voormalig trainingskamp voor Amerikaanse soldaten geweest en dat is nog duidelijk te zien. We volgden een paadje richting de zee en kwamen verschillende bunkers tegen, die eigenlijk nog in goeie staat waren.

We zagen aan het eind van het pad de zee en de laatste hindernis was een touw waarlangs je naar beneden kon. Dat hebben we maar niet gedaan, want we waren er niet helemaal op gekleed. Op vrijdag kwamen de motor mannen uit Panama City. Ze zouden er om 9 uur zijn, maar kwamen om half 2. Tja, dit is Panama. Ik was alleen met het busje naar de supermarkt om boodschappen te doen en we kwamen onderweg een doodgeschoten krokodil tegen.

Best eng, dat die zomaar de weg kunnen oversteken. We namen de brug over het kanaal, maar moesten even wachten vanwege een overstekend reuzenschip. Met veel tassen vol proviand kwam ik weer terug aan boord.

Intussen had Jakob de marifoon gerepareerd en ook de pomp van stuurautomaat, die erg olie lekte, weer gedicht. Nieuwe relays waren eerder deze week al aangebracht.

De motor wordt gerepareerd

De motormannen waren deskundig en losten het stop-probleem van de motor op (geen nieuwe solenoid nodig) en stelden het toerental bij stationair lopen weer goed af. Het ziet er naar uit dat alle problemen nu helemaal zijn opgelost. Zoiets kost wel wat, want de monteurs moesten 1,5 uur heen en 1,5 uur of langer terugrijden naar de City, maar we zijn erg blij dat de problemen zijn opgelost.

Even wachten voor een overstekend schip

Vandaag zijn we naar de hardware store in Colon geweest, weer met het busje. Daar konden we van alles kopen, zoals een nieuwe douchepomp voor buiten, een nieuwe koffie kan, kussenslopen, tuinlampjes met zonnecellen en bij de chandlery kochten we 2 balfenders, zodat we nu de vieze en lekke fenders weg kunnen gooien. Dat geeft een goed gevoel. Bij de supermarkt kochten we nog veel pakken wijn en een gegrilde kip en tevreden gingen we met het busje weer terug.

Mijn schrijfstoel

En zo vullen we onze dagen totdat we door het kanaal kunnen. Bij Tito hebben we autobanden en lijnen gehuurd. En gisteren kregen we bericht dat de bemanning van de Acapella en de Pandora 4 maart naar ons toe komen om als linehandlers nog een keer door het kanaal te gaan. Dat vinden wij zo fijn, want ze hebben de ervaring en zijn ook nog eens hele leuke en gezellige mensen. Niets houdt ons nu meer tegen.

We worden goed bewaakt

Vanavond is hier een avond met muziek (bring your own instrument) maar Jakob heeft niet zo veel geoefend de laatste tijd, dus het accordeon blijft in zijn koffer.

Dit bericht werd geplaatst in Panama op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

1 gedachte op “Genieten van Shelter Bay Marina

  1. Elsa Vermeer

    Wel uit te houden zo te horen , heerlijk om een beetje met jullie mee te genieten ! Liefs

Reacties zijn gesloten.