Nieuw Zeeland – Whangarei – prachtig wandelgebied met mooie baaien

Maandag 22 januari 2018

We verlieten Auckland noord afgelopen woensdag rond 9 uur en gingen op weg naar Whangarei. Op onze baan was er normaal verkeer, maar richting Auckland was het dikke file. Brrr! Dat zijn we niet meer gewend en daar moeten we zeker rekening mee houden als we terug gaan naar Auckland.

Onze weghelft was prima en werd steeds mooier, smaller, meer bochten en mooie natuur. Het regende weer stevig en toen we in Whangarei aankwamen was het echt superdruk met auto’s en er was geen parkeerplek te vinden in de buurt van het hotel. Na wat rondjes rijden, vonden we een plekje en liepen naar het hotel. Gelukkig hadden ze een parkeergarage die niet zo duur was, dus we haalden de auto op.

En toen kwamen we op onze kamer. Nou ja, dat was geen kamer, maar een compleet appartement. Met een eettafel, een zithoek, een badkamer, een heeeel groot bed en een complete keuken met vaatwasser. En dat midden in het centrum voor maar 80 euro per nacht. Te gek. Onze ervaringen met overnachtingsplekken ga ik een keer apart beschrijven, want iedere plek is zo anders en nooit zoals we verwachtten. Echt gaaf!

Toen het droog werd, liepen we naar de haven om eens te zien waar al die zeilers het cycloon seizoen uitzitten (liggen). En het zag er inderdaad goed uit. Een gezellige haven met mooie plekken, een leuk Waterfront met terrasjes en winkeltjes en grote supermarkten vlak bij. En natuurlijk kunst van meneer Hundertwasser!

We zagen bekende boten liggen, zoals de She-San, de Red Max, Serengeti, Anna Caroline, Foxy Lady (van de jongens uit Bora Bora). Echt leuk. Alleen op de Serengeti was iemand. Sue en haar naaimachine waren lekker druk. Ze maakt nog steeds fantastische tassen. Larry was naar huis wegens familie omstandigheden. Het was super om haar weer te spreken. We kregen echt weer de kriebels, dus het is goed dat we binnenkort weer op Jonas gaan wonen.     

     

We maakten prachtige wandelingen naar de top van de Mt. Parihaka, naar Smugglers Bay op de Whangarei Heads en naar Patua. Het terrein is nog al geaccidenteerd, dus mijn knieën konden er weer lekker tegenaan. Ik neem tegenwoordig een Nordic Walk stok mee en dat loopt een stuk beter.

        

In Smugglers Bay was een strand en volgens de beschrijving van de wandeling moest je daar zwemmen. Voorzichtig voelden we de temperatuur van het water. Dat zijn we dus echt niet meer gewend. Het zal een graad of 20 geweest zijn. Jakob was stoer en ging er helemaal in, maar ik kwam niet verder dan mn middel.

Zondagmorgen bezochten we de Anglicaanse kerk. Het begon om 9 uur. Lekker vroeg, dan heb je nog wat aan je dag. Hett lukte jakob weer om achter he orgel te zitten en hij speelde zijn favoriete stukken.

Ik werd door een mevrouw mee genomen naar de “morning tea” en keuvelde gezellig wat met de dames.

Het werd een echte ouderwetse regenachtige zondag, met na de kerk koffie op een terras en warm eten tussen de middag. Het dutje lieten we achterwege, want er moest weer gewandeld worden.

We kwamen bij de baai van Patau. Het weer was opgeklaard en terwijl wij op een bankje zaten, kwamen er allemaal surfers naar het strand. Van groot tot klein. Dat was zo’n leuk gezicht!

We hebben Whangarei en omgeving dus uitgebreid gezien en een goeie indruk gekregen van hoe het is om daar een seizoen te liggen met je boot. Het is gezellig met veel mensen aan boord en aan de kant is ook vanalles te beleven. Waarschijnlijk slaan we met Jonas Nieuw Zeeland over, maar mochten we hier toch terecht komen, dan is dat prima.

   

Intussen zijn we aangekomen in Russell bij de Bay of Islands, een prachtig cruising gebied met historie. We gaan het weer ontdekken.

En dit is mijn uitzicht als ik it blog schrijf…….

Dit bericht werd geplaatst in Nieuw Zeeland op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

5 gedachten over “Nieuw Zeeland – Whangarei – prachtig wandelgebied met mooie baaien

 1. Ria

  Wijs die stok Hanny. Bij mij ontlast het ook een stuk mijn knieën. Wat een heerlijke plek om je blog te schrijven. Ben heel benieuwd naar je stukjes over de B&B en hotels. Leuk om iedere keer zo’n ander logeeradres te vinden. Dit hadden wij op onze, bij jullie vergeleken, korte trip op de Azoren. Zo anders iedere keer. Geweldige ervaringen.

 2. humberto

  Leest weer gezellig zoals elke keer ,we kijken alweer naar jullie uit,vanaf mei zijn we ook weer actief onderweg saludos mam tilly en ik

 3. Rob

  Wat een prachtig land dat NZ de ruimte die je daar hebt op een file na bij Auckland. Die verscheidenheid aan landschap en natuur moet toch overweldigend zijn.
  Maar wat leuk dat jullie nu hier allerlei schepen tegenkomen die jullie al eerder zijn tegengekomen.
  Het blijft toch elke keer weer een verrassing.
  Groet,
  McMonday

 4. Ria van Kleeff

  Hoy Hannie en Jacob,
  Ik kan je aanbevelen om met 2 stokken te lopen. Je verdeelt je gewicht beter zo, en ontlast je knieeën. In Londen heb ik ze ook gebruikt en natuurlijk In Noorwegen en Zwitserland.

Reacties zijn gesloten.