Nieuw Zeeland – 90 miles beach – Cape Reigna

Zaterdag, 27 januari 2018

We hadden een paar weken geleden het uiterste zuidelijkste puntje van Nieuw Zeeland bezocht, Stewart Island, en nu wilden we ook graag de meest noordelijke punt aandoen. Vanaf Russel was dat drie en half uur rijden, dus heen en terug best een heel eind. Ik zocht op het internet of er ook een toertje naartoe ging. En dat was zo, voor niet al te veel geld konden we van Kaitaia daar naar toe. In een 4×4 bus zouden we het hele strand af rijden, Cape Reinga aandoen en nog wat plekken bezoeken. Dat werd het dus.

Om 6 uur zaten we al in de auto, het was nog donker, maar we moesten met de pont naar Opua en dan nog een uur rijden. Het was een prachtige tocht. Dit stuk van het land is weer erg de moeite waard. Er hing nog morgen dauw en dat was zo mooi. Halverwege de reis stond er een auto langs de weg om ons te manen rustiger te gaan rijden. Wat bleek, er stak een kudde koeien de weg over. Die moesten van de ene wei naar de andere. Echt gaaf!

We waren op tijd bij de bus en het was er best heel druk. We waren niet de enigen die dit leuk vonden. Al snel reden we op het grote strand, een beetje net als op Vlieland of bij Oostvoorne.

    

Niks nieuws dus, maar wel leuk. We stopten een paar keer op het strand en reden daarna via een rivier, de Te Paki Stream, een stukje het land in naar de zandduinen. Schoenen uit, zei de chauffeur en alle losse spullen uit je zakken halen en we kregen allemaal een surfboard in ons handen gedrukt.

   

Via het losse zand klauterden we naar boven. Ik had er zin in en dan kan je ineens veel meer! Bovengekomen was het toch wel een beetje spannend. De gids legde uit hoe het moest en lanceerde ons. Jakob ging eerst en dat ging goed. Ik erachteraan en ik vond het super! Dus nog een keer via het mulle zand naar boven. En nu zonder hulp naar beneden. Dat ging echt lekker. Beneden lag een stuk water en daar zat een hobbeltje in, dus maakte ik tot slot nog een mooie pirouette. Dat was echt lachen zeg!

   

We reden verder naar Cape Reinga. Wat een prachtig stuk natuur. Op dat punt komen twee oceanen bij elkaar en kan het erg tekeer gaan. Maar nu was er geen wind, dus er waren wat kleine kabelende witte golfjes (kijk maar tussen onze hoofden).

Heel bijzonder om daar te staan. Voor de Maori’s is dit een heel emotioneel plekje, want als je op zee vergaan zou zijn, dan kruipt je geest daar weer aan wal en gaat terug naar zijn oorsprong.

 

 

We reden weer verder naar de Tapotupotu Bay om te lunchen. Dat hadden ze goed geregeld. Er waren broodjes, boter, beleg, drinken en snacks en je mocht het zelf verder regelen. Op deze manier konden ze de trip lekker goedkoop houden. Het strand was weer prachtig. Er zijn hier zoveel mooie baaien

De rest van de tocht was niet zo spectaculair, maar in zijn totaliteit was het echt een topper. We reden met de auto weer naar Russel en waren om 7 uur thuis. Een flinke dagtocht dus, maar zeer de moeite waard. Als toetje ging de zon nog heel mooi onder, zodat ons uitzicht vanaf ons terras perfect was.

Een mooie afsluiting van ons verblijf in de Bay of Islands!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuw Zeeland op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

5 gedachten over “Nieuw Zeeland – 90 miles beach – Cape Reigna

 1. Rob

  Wat een prachtig deel van NZ touch weer. Het filmpje waar Han het duin af komt zeilen op die surfplank met een gratis koprol als toegift zag er ook wel goed uit.
  Maar nu dus bijna afscheid nemen van dit mooie continent, nu is alleen nog maar wachten tot jullie weer hier zijn met een stapel fotoboeken (misschien).
  McGrayday

 2. humberto

  weer mooi ,wel goed om af en toe wat vacantie te hebben tussen het varen door he groetjes weer van ons en veel plezier humberto & mama Tilly

 3. humberto

  Goeiemorgen Hanny & Jacob,wanneer jullie terug zijn in Tahiti ,zou je uit de Carrefour enkele dingetjes kunnen meebrengen? Een enorme pot sambal (oelek) of anders kleine potjes en als het er is nassikruiden ,die zijn op. Dan maak ik nassi wanneer jullie er zijn.Als het lukt dan mooi,lukt het niet dan kook ik iets anders hoor. Kan de muntjes zo overmaken.We gaan de meeste tijd doorbrengen in en rond de atol van Fulaga,daar blijven we denk ik ook het volgende cyclone season.Begint nu toch wel onrustig te worden het weer. Ook bij jullie in n.z. komt er een stevige wind langs groetjes weer en blijf schrijven,vaste leesmail geworden van jullie saludos tilly & humberto

 4. Jessica

  Jullie kleinkinderen vonden het vast jammer dat ze er niet bij waren…met de slee de heuvel af.

Reacties zijn gesloten.