Het gaat altijd anders!

Zaterdag 7 april 2018

Een planning maken is mooi, want die kan je altijd aanpassen. Gewild of ongewild! Dat gaan we nu doen, omdat er onverwachts iets akeligs is gebeurd. Via het blog kan ik in een keer veel mensen bereiken, dus doe ik het maar zo.

Donderdagmorgen 6 april is Jakob met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij is geopereerd en maakt het goed. Zijn geweldige conditie, opgebouwd tijdens ons zeilersleven heeft hem gered! Nu volgt het revalidatie proces, dat een aantal weken gaat duren.

We hadden nog een hele serie afspraken gepland, die voorlopig worden uitgesteld, of misschien helemaal niet doorgaan. Ik hoop op een ieders begrip daarvoor.

Als alles voorspoedig verloopt, kunnen we eind mei terugvliegen naar Tahiti en onze reis weer oppakken. Maar, je weet maar nooit of dat lukt. Plannen is mooi, maar de realiteit is soms anders!

Lieve groeten van 2 opgeluchte levensgenieters.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

24 thoughts on “Het gaat altijd anders!

 1. Bronia Moos

  Beste Hannie en Jacob.
  Heel veel beterschap !
  Wij lezen jullie blogs altijd.ik vind jullie er inderdaad fit en tanig uitzien op al die foto’s.
  Bronia en Herman,van zeiljacht Moos

 2. Chris

  Hoi Hannie en Jakob,

  heel veel beterschap gewenst voor Jakob.
  we hebben dinsdagmiddag lekker zitten kletsen in Hotel New York, dat was echt gezellig.

  groeten van Tina, Neria en Chris

 3. Nicoline

  Jeetje Hannie, wat is er gebeurd?
  Heel veel sterkte en beterschap in ieder geval!!!
  We bellen gauw
  Dikke kus, Nicoline

 4. Anjo IJlst

  Jeetje dat is schrikken zeg. Heel veel sterkte e beterschap gewenst
  Liefs van Frans en Anjo

 5. Ankie en bram borgers

  Wij zouden het fijn vinden als je iets specifieker zou zijn over Jakob, wat is zijn probleem? Weer zijn hart? Aan de foto te zien lijdt hij er niet erg aan!! Sterkte en groet,

 6. SY Enjoyster, Peter en Myriam

  Lieve Hannie en Jacob,

  Wat een schrik! Heel veel beterschap!

  Enne, gaat de borrel nog wel door? Wel druk voor een revalidant!

  Liefs van de Enjoysters, die ook al weer een tijdje op het droge zitten…

 7. Jolanda

  Jemig Han, wat een schrik! Hij zit er gelukkig weer goed bij, en zo plotseling, dinsdag in blakende gezondheid bij ons aan boird! Sterkte en spiedig herstel gewenst!

 8. Wilma

  Dat was schrikken maar als het dan toch zo is, …………………de timing kon niet beter.
  Je moet er toch niet aan denken dat dit was gebeurd als je midden op de oceaan zit.
  Een spoedig herstel toegewenst zodat jullie na deze revisie weer het ruime sop lunnen kiezen.

 9. humberto

  Da’s nog maar 1 dag geleden (hier ) Zo te zien op de foto gaat het revalideren toch wel snel ( of kwam er net een orgelmuziekje door het raam naar binnen waaien ? ) Ja,gelukkig niet onderweg gebeurt. Deze reis op de lange overtocht zei mijn moeder ; als er iets met mij gebeurt IK WIL NIET IN DIE IJSKAST !!,gooi mij dan maar overboord. Ik maakte het grapje dat er veel te veel lekkere dingen in de ijskast zaten om voor haar plaats te maken. Maar ik was wel bezorgd natuurlijk,en gelukkig gezond aangekomen. Nou jullie volgende bericht op het blog zoiets van ” jacobs avonturen in het ziekenhuis” ? ,kan ook wel interessant zijn . maar hee ,ben blij dat het op tijd is opgelost veel goede gezondheid gewenst en groetjes van tilly en mij ( en we kijken uit naar de volgende update )

 10. Queriene Volker

  Wat een schrik Hanny! Wat is er gebeurd? Een geluk bij een ongeluk is dat het niet op zee gebeurde ! Anyway, ik leef altijd erg met jullie mee en ben altijd blij als er weer een blog van jullie in de inbox zit!
  Een snelle beterschap toegewenst! En veel liefs
  Queriene

 11. Lidi Groenendaal

  Jeetje wat schrikken!!
  Ik hoop dat de revalidatie voorspoedig verloopt en dat jullie volgens plan jullie reis kunnen voortzetten. Sterkte en knuffel.
  Veel liefs Lidi

 12. Ria van Kleeff

  Hoy Jacob en Hannie, wat een schrik joh, toch maar even vinger aan de pols houden en een beetje bakzeil halen! Van harte beterschap en hartelijke groet van Ria en Jan!

 13. Joop en Marijke

  Tjonge, wat heftig! Beterschap!
  Hartelijke groet van Joop en Marijke

 14. Else

  Jemig Hanny en Jacob,
  Dat is behoorlijk schrikken.
  Welk ziekenhuis ligt Jacob?
  Ik app zo om te horen hoe en wat. Met lieve groet voor beide en sterkte en vooral spoedig beterschap.
  Liefs vanuit Den Haag,
  Frans en Else

 15. Jessica

  Goh, die hadden we niet zien aankomen! Wat een geluk dan maar dat jullie hier waren als zoiets moest gebeuren. We denken in ieder geval aan jullie vrijdag a.s. tijdens het karhedraalconcert. Veel beterschap!

 16. Marianne

  Lieve Hanny en Jacob,

  Wat een akelig bericht, maar zoals we van jou gewend zijn: nuchter en positief gebracht. Voor Jacob een snel maar vooral goed herstel! Hopelijk kunnen jullie de draad straks gezond en wel weer oppakken.

  Liefs Marianne & Hein

 17. Anneke

  Tjonge wat een schrik. Daar zit je niet op te wachten. Maar wat fijn dat jullie snel gehandeld hebben en de operatie denk ik geslaagd is, toch. Vorige week nog fris en fruitig aan het diner en nu dit. Als we iets kunnen betekenen horen we het graag.

  Liefs van Cees en Anneke

 18. Marja

  Lieve Hanny en Jacob
  Dat is schrikken wel,fijn dat jullie nog in Nederland zijn.
  Heel veel sterkte ik hoop dat Jacob weer helemaal beter
  mag worden en dat jullie weer verder kunnen reizen.

  Groetjes
  Marja

Reacties plaatsen niet mogelijk.