Nederland

Zondag, 29 April 2018

In Nederland hebben ze het woord wisselvallig uitgevonden, speciaal voor het weer! En het wordt erg veel gebruikt. Temperaturen variëren binnen een week tussen de 10 en 27 graden, Neerslag is ook zo iets. En de wind gaat van 10 tot 45 knopen binnen een paar dagen. Nu zijn we dat laatste wel gewend, maar de kou en de regen vinden we echt niet meer lekker.

 

               

Toch zijn er hoogtepuntjes, zoals Koningsdag, afgelopen vrijdag. Het was zo goed als droog, de temperatuur was bijna aangenaam en zelfs de zon kwam even door. En wat kan Nederland gezellig feest vieren. In Marken was het net als vroeger, met een aubade en een muziekvereniging en in Amsterdam was het beter dan ooit: Gezellig veel mensen met een lach op hun gezicht en heel veel oranje!

Op dit moment regent het, het is buiten 11 graden en we hebben de kachel aan. Intussen zijn we op de Winner gaan wonen. Die ging afgelopen maandag in het water en dinsdag namen we onze intrek. Een soort afscheids-logeerpartij, want als het goed is komt er in de komende weken een koper, die mooie reizen gaat maken met dit schip. We hebben net de zeilen aangeslagen en de motor een half uurtje laten lopen en alles werkt prima. Ik merk dat ik er al een beetje los van begin te komen. Het is wel knus hier aan boord, maar ik verlang toch meer naar de warmte en de zon.

Met Jakob gaat het goed. Hij is begonnen met de revalidatie en dat is best pittig. En dus goed. Hij voelt zich lekker en is erg positief. We hebben de laatste weken al weer wat vrienden en familie gezien, maar we doen het nog rustig aan. Niet te veel op een dag en soms een dag niks.

We hebben de afgelopen weekenden heel wat familie gezien, in Limburg onze kinderen en kleinkinderen, in Zeeland de Vlaskamp neven en nichten en op Marken de De Waard neven en nichten. Samen gingen we een nachtje over naar Texel, wat ook heel erg leuk was en we hadden prachtig weer.

We buigen onze gedachten langzaam weer om naar het vervolg van onze reis. Op 24 mei vliegen we terug naar Tahiti. Dat doen we met wat rust tijdens het overstappen, zodat we tijd hebben om de benen te strekken. In gedachten proberen we ook al al onze aankopen in tassen te doen om te berekenen hoeveel overbagage we moeten bijboeken. Volgende week brengen we een bezoek aan de GGD om te bekijken of we nog extra voorzorgen moeten treffen voor ons verblijf in Indonesië en Maleisië.

Het voelt toch wel gek aan nu. Als ik denk aan ons verblijf hier, is het echt in 2 delen, voor het hartinfarct en daarna. Net als ons leven. Dat hebben we hier en ook aan boord van Jonas. Beetje dubbel allemaal.

We hebben nagedacht over de afscheidsborrel, maar hebben eigenlijk iedereen al gezien. Het geld ervoor kunnen we ook goed gebruiken. Gelukkig heb ik nog een klusje in mei, waarmee we de kas nog een beetje kunnen spekken.

Ik hoop dat we nog een stukje met Winner kunnen varen de komende weken. Het weer gaat beter worden, dus dat is verheugend. We gaan het zien.

Hier nog wat foto’s van Texel. Nederland heeft ook zeker zijn mooie plekjes.

   

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

5 thoughts on “Nederland

 1. T Kordelaar

  Beste Hanny en Jakob,
  Fijn dat het goed gaat met jullie, hopelijk werkt het weer een beetje mee zodat er nog een paar fijne dagen op en naast het water komen.
  Succes met alle beslissingen voor het vervolg van jullie fantastische reis.

  Groeten van Thea en Theo

 2. Sake Stavast

  Beste Hanny en Jacob,
  Wat ben ik blij dat het goed gaat met jullie en met name met Jacob natuurlijk.
  Maar wat ik zat te bedenken, aangezien Jacob een hartinfarct heeft gehad, rees bij mij de vraag, heb jij wel eens een reanimatiecursus gevolgd in het verleden?
  Omdat jullie vaak alleen zijn op zee en jij alleen aanwezig bent, lijkt het me handig en verstandig om een cursus gevolgd te hebben.
  Sorry, ik wil jullie niet betuttelen maar beter mee verlegen dan om verlegen.
  Wens jullie veel wijsheid en sterkte toe.

  Sake

 3. Else

  Gelijk hebben jullie.
  Wij zouden een afscheidsborrel reuze gezellig vinden, maar inderdaad hebben wij elkaar even gezien( Jacob HEEL “even”
  Had best meer mogen zijn,maar als wij lezen wat jullie voor….en na…allemaal hebben gedaan, is dat HEEL veel. Doe nog even rustig aan.neem afscheid van jullie kinderen en kleinkinderen en de Winner. Revalideer ,want dat is belangrijk.
  Geniet nog even van alles en vooral met elkaar.
  Tot ziens en anders tot mails en tot de volgende reis naar Holland.
  Liefs, Frans en Else

 4. Marja

  Hoi Hanny en Jacob.
  Wat fijn om iets te horen van jullie.Fijn dat het goed gaat vooral Jacob.
  Wat een spannende tijd en wat fijn dat jullie in Nederland zijn.
  Jullie hebben wel veel ondernomen verstandig om nog even rustig aan tevdoen.
  Best emotioneel om jou boot te verkopen.
  Wens jullie veel geluk hopelijk zien wij jullie weer een keer in de Spieghelkerk.
  Groet
  Marja

 5. Greteke

  Hoi, heerlijk hoor, dat Jacob het zo goed maakt en dat jullie je reis gaan vervolgen! Heb het weer goed, zo af en toe volg ik jullie. Gisteravond was Bonaire voor de tv, is alweer twee jaar geleden dat jullie en ik daar met elkaar waren! Dag, ga met God en Zij zal met jullie zijn!

Reacties plaatsen niet mogelijk.