Terug naar Amsterdam

Vrijdag 22 februari 2019 

En dan is het weer tijd om naar ons eigen onderkomen te gaan. Ter gelegenheid van onze laatste avond in Genua aten we uitgebreid in het restaurantje wat we hadden uitgezocht. Het werd er stampvol nadat wij iets voor achten daar aankwamen. Dat was een goed teken. Het eten was voortreffelijk en de sfeer heel gezellig. Op de weg terug naar onze kamer namen we nog een lekker ijsje als dessert.

Vanmorgen zouden we naar het Maritiem Museum gaan, maar het was zulk mooi weer, dat we besloten om lekker wat rond te lopen tot 12 uur. En dan zie je van alles.

We kwamen langs een enorme kathedraal, die van binnen weer allerlei verrassingen had. Daar vind ik bijbelse taferelen heel passend en ze zijn meestal een stuk vrolijker dan die we gister in het Palazzolo Bianco zagen.

En ineens stonden we weer voor Jakobs kerkje. Toeval?? Hij kon weer lekker even spelen uit de muziek die daar op het orgel lag. En dat was geen Bach, maar wel erg mooi.

Gelukkig hadden we nog tijd voor koffie in de zon en dat was een mooie afsluiting van ons bezoek aan Genua. We hebben vele gezien en weten intussen aardig de weg. Ook hebben we onze missie voltooid, want nu weten we precies hoe dat volgend jaar mei hier zal gaan als Jonas wordt afgeleverd.

We haalden de bagage op en de taxi kwam snel. Onze kamer en het verblijf bij Genova Suite Art was uitermate goed. Met een prachtige hal, die gerestaureerd werd. Als we volgend jaar hier terugkomen proberen we zeker weer hier te overnachten. Het bleek dat de Carabinieri in hetzelfde pand huizen, dus veiliger kan bijna niet.

     

De vlucht naar Amsterdam verliep probleemloos en we zijn weer klaar voor het vervolg van onze bezoeken aan vrienden en familie en de logeerpartijen van de kleinkinderen. Er komt dus voorlopig weer even geen blog. We vertrekken op 17 maart naar Fiji en gaan dan vast weer van alles meemaken. We hebben er nu al zin in!!

Nog wat foto’s:

   

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

3 thoughts on “Terug naar Amsterdam

  1. Peter palmboom

    Mooie plannen , komen jullie voir je naar Fiji vertrekken nog langs in mijdrecht zorgen wij voor het eten, en nodigen we ook leo envalet uit .

    Groetjes,

    Peter en Leny

  2. Christine & Renger

    Grote veranderingen dus! We wensen jullie een leuke tijd in Holland en een mooi afscheid straks van de Pacific! Wij zijn straks even in Engeland en komen terug op de dag dat jullie weer vertrekken. Dus we hopen jullie een andere keer weer te zien!

Reacties plaatsen niet mogelijk.