SY Jonas, de caravan!

Zondag 24 maart 2019

Ja, zo zou je het kunnen noemen. We wonen weer in een polyester huis omringd door gras en aan het water, net een caravan. Niet verkeerd! Op dit moment regent het en dat tikt ook zo leuk op het dak. 

We zijn net terug van ons kerkbezoek in Viseisei, hier zo’n 7 taxi minuten vandaan. Wat een leuk dorp is dat, ook als het regent. We waren te vroeg voor de dienst, dus liepen eerst een rondje dorp.

     

Het is een dorp waar de eerste chief ooit woonde en zijn speciale gebouw staat er nog en wordt vast nog gebruikt voor ceremoniele gelegenheden. De nieuwe tijd is ook hier wel doorgedrongen en was te zien aan de verlichting bij de school.

De kerkdienst op zich was een beetje slaapverwekkend met een flink schreeuwende voorganger, maar het koor zong zo fantastisch. Daar kan je de week zeker weer mee door.

Gister zijn we dus weer officieel aan boord gaan wonen en hebben afscheid genomen van ons airco huisje.

De afgelopen vier dagen hebben we in kleine porties alle ruim 100 kilo bagage van de cabin naar de boot gebracht. Dat was heel handig, want het kon nu ook in gedeeltes worden opgeruimd en zo bleef het interieur van Jonas overzichtelijk (dat vind ik fijn…).

De overgang van een airco huisje naar een heel warme boot hebben we overleefd, mede dankzij de ventilatoren die Jakob als eerste klus geplaatst had en de verandering van het weer.

We hebben ontdekt dat er vlak naast de marina een resort met de naam, First Landing, is en we zijn daar een kijkje gaan nemen.

Daar zagen we dat er een lekker zwembad is met ligbedden en dat ze evenementen organiseren, zoals een “cooking class”. Niet verkeerd dus.

Bij de receptie kwamen we te weten dat we voor 5 euro de hele dag in het zwembad mogen liggen en dat we ons in kunnen schrijven voor de kooklessen als we dat willen.

Een gastvrij resort dus! En we konden Jonas nog zien liggen ook.

Het plan was om zondagmiddag daar lekker bij het zwembad te gaan relaxen, maar helaas, het regent, dus dan is het beter aan boord.

We waren begonnen met het lekkende zijraampje te vervangen door een mooi nieuw Gebo raam wat jakob voor weinig had kunnen kopen. Alleen is het iets groter dan het bestaande, dus er moet flink gezaagd en gevijld worden.

We zijn intussen weer helemaal gewend hier en weten bijna niet meer hoe het voelde in Nederland (ik geloof een beetje kouder?!). We eten nog steeds elke dag buiten de deur, want ik heb nog niet echt boodschappen gedaan en het was aan boord te warm om te koken. We nemen het er dus maar van. Ze koken hier heel gezond met heerlijke verse producten, dus dan kan dat wel.

Dit bericht werd geplaatst in Pacific, Uncategorized op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.