Terug in Vanua Balavu

Terug in Vanua Balavu

Dinsdag 11 juni 2019

Even een kort blog via de satteliet. Een uitgebreide versie volgt als we weer internet hebben.

Na een tocht met alle soorten wind, kwamen we zaterdag aan in Vanua Balavu en ankerden voor het dorpje Daliconi. De ankerplek is wat hobbelig, maar dat was deze keer niet echt erg. Zondag werd een rustdag met champagne aan boord van de Acapella. We zijn hier met vier boten. Loupan met Ulla en Pelle, Atla met Eva en Peter, Acapella en wij. Heel gezellig!

Maandag werden we om 10 uur verwacht bij de Chief. Allemaal in Sulu met onze pakken Kava en andere geschenken namen we plaats op de mat waar de Chief met zijn secondanten ons welkom heette. De Sevusevu was heel indrukwekkend! Vervolgens bezochten we de school. Ook weer leuk.

In konvooi vertrokken we daarna naar de Bay of Islands. Het weer was prima gistermiddag en om 4 uur kwam iedereen voor een sundowner bij ons op het voordek. Idyllisch op zo’n prachtige plek. Er was onweer met zware regen voorspeld en dat kwam. Het was vannacht heel erg licht met veel gerommel. Intussen is het regenen begonnen. Jammer want het is hier zo mooi en we kunnen eigenlijk niet naar buiten. Maar… na regen komt zonneschijn, dus morgen vast weer mooi weer.