Noumea naar Bundaberg, AUS

Zondag 27 oktober 2019, dag 1

De eerste 24 uur zitten erop. We hebben 146 mijl afgelegd. Dat is veel voor ons. Dat zegt wat over de wind. Die was 6-7 Bft uit het OZO. Pittig weer met golven van 2-3 meter. ‘s Morgens was het bewolkt en koud met die wind vanachter. Jakob trok zijn hele zeilpak aan. Alsof we weer op het Kanaal voeren. Maar hij had het lekker en daar gaat het om. In de middag kwam de zon en de hele nacht was het helder. Er was weer een prachtige sterrenhemel.

Zo’n eerste dag is altijd weer wennen. Aan het wachtritme en aan het voortdurende geschommel. Eten maken blijft een uitdaging, maar ging best goed deze keer. Als lunch hadden we stokbrood met gehaktballetjes en ‘s avonds hutspot. Het smaakte ons goed. Tot onze verbazing zijn we deze keer helemaal niet t, wat meestal wel het geval is tijdens de eerste dagen. Zijn we dan eindelijk echte “zeerotten” geworden?

Jakob is nog even gaan liggen na zijn vroege wacht en ik zit in de kuip te genieten van de zon, de zee die rustig is geworden en een lekker kopje thee. We hebben net de boom in het voorzeil gezet en varen “melkmeisje”.

Als de weersverwachting klopt kunnen we dit tot morgen middag zo laten. Lekker relaxed!

Afgelegd 24 uur: 146 nM
Nog te gaan: 745 nM
Positie: 23 11 S, 164 10 E

1 gedachte op “Noumea naar Bundaberg, AUS

  1. Humberto

    Fijn te lezen dat jullie je goed voelen en de reis goed gaat volhouden op deze manier.na chesterfield reef meer traffic.lastig te zien soms met de grote swell die daar kan staanmblijf jullie volgen onderweg groetjes vanuit Navadra.onderweg naar de blue lagoon een van de velen

Reacties zijn gesloten.