Noumea naar Bundaberg, AUS

Woensdag 30 oktober 2019, dag 4

Het was weer een mooie zeildag gister met 4 Bft uit het zuidoosten en blauwe lucht. We zitten al zo in ons ritme, dat ik nu al weer niet meer weet of we nog iets bijzonders hebben gedaan.

Oja, we hebben een plan gemaakt voor de 2 weken dat we in de haven van Bundaberg liggen. Er moet weer onderhoud worden gepleegd, zoals verven, lakken, nieuwe anodes, boiler inbouwen enzovoort.

We willen ook een high aspect fok laten maken omdat we meer aan de wind gaan varen volgend jaar. De kluiver die we nu hebben is eigenlijk een echt “trade winds” zeil, waarmee je heerlijk met de wind mee kan zeilen. En dat hebben we nu al 4 jaar gedaan.

We krijgen in de haven overal korting op omdat we aan de rally meedoen, dus daar willen we van profiteren.

Al die klussen passen ook mooi in het programma van de feestweek voor de rally deelnemers, want dat zijn dagdelen en we kunnen daarvoor dan steeds aan de boot werken.

Maar goed, een plan moet je maken, dan heb je iets om uit te stellen :-).

Gister rond 4 uur begon het ineens hard te waaien. Dat is dan toch net of er een knop omgaat. Dus we reefden snel de zeilen en daardoor bleven we comfortabel varen met snelheden van soms 7.6 knopen. Dat schiet lekker op.

In de loop van de nacht ging het rif uit het voorzeil, want de wind was weer terug naar 4 Bft. En dat is nu nog steeds zo. Wat we overhielden van de harde wind waren akelige golven, die uit een verkeerde hoek kwamen. Ik sliep niet zo best daardoor, maar kon vanmorgen nog een uurtje inhalen.

Het is nu half 10 en we varen weer lekker met een snelheid van 5-6 knopen. De zon schijnt alweer maar er is nu wel wat bewolking. Het lijkt erop dat we vrijdag gaan aankomen.

Afgelegd: 532 nM (148 de laatste 24 uur)
Nog te gaan: 275 nM
Positie: 24 00 S, 157 14 E

Eén gedachte op “Noumea naar Bundaberg, AUS

  1. Rob

    Dus straks weer lekker aan de klus in Bundaberg.
    Dat is natuurlijk ook een doorgaand gebeuren,
    Maar wat hebben jullie lekker de vaart er in, jullie gaan als een speer.
    En ik ga zo meteen als een speer naar Rotjeknor.
    Blijf genieten, maar dat hoef ik eigenlijk niet meet te zeggen want dat lukt jullie prima.
    Groet,
    McRotterdam

Reacties zijn gesloten.