Noumea naar Bundaberg, AUS

Vrijdag 1 november 2019, dag 6

De motor is eindelijk uit. Vanmorgen om 7 uur maakten we een bocht van 90 graden naar het zuiden, kregen we de wind van opzij en konden de zeilen weer omhoog. We zijn met de laatste 30 mijlen begonnen.

De reden voor de andere waypoints (zie gister) was dat we door het zuidelijke deel van het Great Barrier Reef moesten steken. We deden dat iets ten noorden van Lady Elliot Island. We zijn intussen ook van een diepte van 3000 meter terug gegaan naar 25 meter. Best een gek idee.

Gister was het verder een rustige dag (behalve het lawaai van de motor). De zon scheen en we gingen lekker. Er passeerde 2 keer een groot schip achter ons langs. We komen duidelijk weer in de bewoonde wereld.

De gebakken aardappelen met omelet en appelmoes smaakten heerlijk. We zitten goed op schema met het eten. Er blijven 2 Franse kaasjes over, die we voor de aankomst borrel willen bewaren. Ik denk wel dat dit mag.

Vanmorgen toen we net binnen de Australische wateren waren passeerde er nog een groot schip, de Houtmangracht. Jakob riep hem op en vroeg de captain of hij Nederlands sprak. Niet dus, jammer, maar wel leuk.

We hebben geluk met de wind. De snelheid van Jonas is steeds meer dan 6 knopen en daarmee lukt het om in het begin van de middag in de marina van Bundaberg aan te komen. Het viel dus mee :-).

We zijn begonnen met opruimen en schoonmaken van de boot, zodat de officials straks een goeie eerste indruk van ons krijgen. En dan begint er weer een nieuw verhaal!

Afgelegd, 809 nM (laatste 24 uur 140 nM)
Nog te gaan, 30 nM
Positie, 24 24 S, 152 37 E

1 gedachte op “Noumea naar Bundaberg, AUS

  1. Rob

    Bijna binnen op een nieuw werelddeel, geweldig.
    Ik kijk zeker weer uit naar jullie downunder ervaringen
    Groet,
    McJustFriday

Reacties zijn gesloten.