Jarig in Australië.

Zondag 7 juni 2020

Wie had dat gedacht. Dat was echt de bedoeling niet, want we zouden in Japan zijn, of meevaren op de Minervagracht of alvast naar Italië reizen. En zo zie je maar dat je als cruiser altijd moet mee wiegen met wat er om je heen gebeurt, ook al heb je geen boot bij de hand. We zijn daar in de afgelopen 5 jaar wel aan gewend geraakt, dus we hebben er toch weer een mooie verjaardag van gemaakt, eentje die 2 dagen duurde!

Vandaag is het eindelijk weer een dag bewolkt met regen in de middag, dus is er tijd om weer een blog te schrijven. Na de 40 km in 4 dagen, komen we niet meer af van de 10 km per wandeling. Wat we ook doen om het korter te laten worden, aan het eind van de rit staat er toch weer 10 km + op mijn sporthorloge, wat ik twee jaar geleden in Papeete voor mijn verjaardag kreeg.

Even terug naar afgelopen donderdag. ’s Morgens was het nog regenachtig, maar na de lunch besloten we een klein wandelingetje maken. We houden erg van nieuwe dingen, dus we zouden naar “Warriewood Blowhole” gaan. Alleen maar even kijken en daar wat rondlopen.

Maar ja, het eerste stuk konden we eigenlijk best lopen, nou ja, het was droog dus we gingen nog maar een stukje verder na een heerlijk mok cappuccino.

Na een kilometer of 6 kwamen we aan bij de kust en het weer werd alsmaar mooier. En omdat Jakob helemaal gek is van die mooie pelikanen hier, mocht hij even op de foto bij een stenen versie daarvan in de baai met een toepasselijke naam.

Op ons kaartje hadden we gezien dat de Blowhole nu vlak bij moest zijn, maar op de een of andere manier duurde het toch nog 4 kilometer voor we eindelijk in de buurt waren.

En toen bleek dat de wind en het getij niet goed waren voor spectaculaire foto’s, dus genoten we maar gewoon van het uitzicht.

Er was wel weer zo’n prachtig zeewater zwembad. Nadat we het eerste zwembad in Newcastle gezien hadden, blijken ze hier overal te zijn. Niks bijzonders dus -:).

 

We zochten een bushalte om teug te gaan naar ons huis en dat was nog een flink stuk lopen. Het was eigenlijk de eerste keer dat we in het donker thuiskwamen. Maar ja, dan hadden we maar wat eerder weg moeten gaan. De bus stopt hier voor de deur, dus makkelijker kan het eigenlijk niet.

En toen was het vrijdag 5 juni. Mijn verjaardag. We hadden hier natuurlijk helemaal niks om dat een beetje feestelijk te maken, want slingers en ballonnen waren nog aan boord van Jonas, maar Jakob had toch nog een kaart weten te bemachtigen en ik had taart gemaakt.

En dat was niet helemaal gelukt. Ik wilde kwark taart maken, maar de “cottage cheese” hier bleek allemaal klontjes te hebben en de gelatine waren korreltjes in plaats van blaadjes, met een onduidelijk instructie op de verpakking. Ik deed alles wat ik moest doen, maar de taart bleef vloeibaar, tot ik hem in de vriezer zette. Toen werd ie knalhard en niet meer te eten. Op de foto lijkt het allemaal nog heel wat -:). Gelukkig had ik nog een pak “carrot cake” gekocht en die was zo klaar en smaakte voortreffelijk.

Na de koffie liepen we naar Collaroy, waar we een plekje voor de lunch hadden besproken in de Beach Club. Daar moesten we eerst officieel lid van worden, maar rond een uur of 2 zaten we achter een heerlijk maaltijd met een lekkere fles wijn. En het uitzicht was natuurlijk alweer de zee en het strand. Daar krijgen we echt geen genoeg van en daar zijn er hier zoveel van.

 

  Na zo’n hele fles wijn midden op de dag voelden we ons best heel feestelijk, dus namen we de bus maar terug naar onze grot.

Deel twee van mijn verjaardag was gister. Er was weer heel mooi weer voorspeld, dus een mooie dag om naar Ettalong te gaan, waar we zouden kijken of de boot van vrienden er nog lag.

De pont naar Ettalong vertrok vanaf Palm Beach en wat was dat een heerlijke tocht. Overal zeilbootjes om ons heen en water waar we zelf ook gezeild hadden. Echt genieten.

Aan de overkant liepen we via de langste weg naar de plek waar de Blo Ellinor ligt. We liepen via het strand en weer terug naar de weg, omdat we de grote brug moesten oversteken.

   Dat was nog wel even een klimmetje daar naar toe, maar dat deden we gewoon. En wat een geweldige uitzichten heb je dan.

   Aan de overkant gekomen, zagen we de boot liggen, maar konden uiteindelijk alleen maar een foto van de mast maken. De baai is omringd door hele luxe huizen die tegen de helling aangebouwd zijn. En daarmee ook het uitzicht afschermen van de kustlijn. Maar wat een mooie plek was dat ook weer.

Het lijkt wel of Australië alleen maar mooie plekken heeft. De geëmigreerde mensen die we hier spreken hebben ook nooit getwijfeld of ze zouden blijven. niemand wil terug naar Europa.

Wij zouden hier ook kunnen wonen, maar dat doen we toch maar niet, nu ze onze boot naar Europa brengen.  We wij er toch wel graag achteraan.

Rond half drie voeren we weer terug met de pont naar Palm Beach en waren om 5 uur weer in Wheeler Heights.

Het was een hele tocht geweest, maar erg de moeite waard en een prachtige invulling van de tweede dag van mijn verjaardag.

.

Dit bericht werd geplaatst in Australie op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

8 gedachten over “Jarig in Australië.

 1. humberto

  Jullie eindeloze vacantie blijft mooi en ook felicidades krijg toch wel honger van de taartfoto,ga er ook eentje maken nu direct. Fijne tijd verder

 2. Rob

  Ha die Han en Jakob,
  Het blijft toch wel allemaal genieten daar wachtend op jullie vertrek naar Europa en ja zo nu en dan een buitje dat is toch iets wat aan de andere kant van de wereld soms… ook wel eens gebeurd.
  We hebben hier prachtige weken achter de rug en maar nu is het heel wisselvallig met flinke buien en zelfs een forse hagelbui.
  Jullie zitten daar in een prachtig land met heel veel ruimte het wordt vast wel wennen om weer in het dichtbevolkte kikkerlandje NL te vertoeven, maar dat gaat jullie natuurlijk heel goed lukken.
  Groet uit een heel nat Nederland.
  McKlustoday

 3. Jan Zetzema

  Hoi Hanny en Jakob: @Hanny nog gefeliciteerd met je verjaardag, @Jakob goed geregeld ondanks dat alle feestversiering ab Jonas is.
  Lieve mensen, het blijft leuk jullie ook op het land te volgen : voor nu “enjoy life, stay safe!”.
  Groeten van ons uit Monnickendam, Jan en Trees

 4. Els

  Lieve h
  Hannie en Jacob,
  Leuk om weer van jullie te lezen. Veel plezier daar. Al was het niet jullie plan om te blijven beleven jullie toch mooie tijden. En in tussentijd ben ik naar Zeeland verhuisd…… Lieve groet, els

 5. Ria van Kleeff

  Ha Jacob en Hannie, Hannie van harte gefeliciteerd. Jullie wandelen wat af daar. Leuk hoor. Er is echt veel te zien, mooi afwisselend, en genoeg water om van Jonas te dromen! Je wordt ook vanzelf handig met het OV, dat hebben wij ook eens ervaren. Maar nu blijven we maar gewoon op de Veluwe. Ook mooi! De zaaiseltjes in de tuin worden met vreugde welkom geheten door allerlei slakken. Een kijken wie er wint. Ze mogen van mij wel oude maar geen nieuwe blaadjes opruimen, grr. En anders worden ze aan de eenden gevoerd, of de meerkoetjes met kroost. Wisten jullie dat slakken afrikaantjes aten? Ik dacht dat ze dan wegbleven. Maar dat zullen dan wel luizen zijn, die de geur uit de weg gaan! Fijne tijd daar en denk een beetje aan die knie af en toe!

 6. Jessica

  Prima idee om je verjaardag over een paar dagen te verdelen.
  Van harte gefeliciteerd!
  Je ziet er alvast stralend uit voor een xxxx jarige (al is de foto wat klein, de levenslust komt er toch door)

  Jessie & Johan

 7. Giovanna Cole

  Whar a energectic beaitiful birthday you had. Another coincidence my mum’s birthday is the same day Oh and the town my mum was born is Scheveningen . Keep enjoying life.

  Giovanna
  xx

Reacties zijn gesloten.