SNOR kelen

Woensdag ?? oktober (ben de tel kwijt…)

Ik kan het nog steeds niet geloven. Dat we hier voor (eigenlijk achter) anker liggen. Tussen de eilanden Lanzarote en Isla Graciosa. Beiden kaal maar elk op zijn eigen wijze indrukwekkend.

DSC07365Het is warm maar aangenaam warm. Ik type dit terwijl ik aan de tafel in de kuip zit in mijn zwembroek. De door Hanny gemaakte zonneschermen die voor de ramen van het doghouse zitten, houden de felle stralen (ook al is het inmiddels 18.00 uur) tegen.

Vannacht lekker geslapen op het vlakke water zonder het geluid van de oceaan, hoewel op de achtergrond de branding hier bij het strand en de rotsen hoorbaar was.
Na het ontbijt gingen we met onze dinghy naar de haven van Caleta del Sebo, zo’n kwartier motoren. Ja de dinghy is echt onze taxi aan het worden (dat had Dennis ons al verteld) en vanmiddag heb ik de brandstof maar weer eens aangevuld.

DSC07360 In de haven eerst naar het havenkantoor met de vraag of we ons nu echt moeten melden voor douane, etc. Maar het antwoord was ‘nada’. Toen vroegen we de havenmeester of er nog plek was in de haven voor aanstaande maandag en dinsdag, want dan zou het slechter weer worden. We lieten hem de papieren zien die we hadden gemaild naar de in de pilot aangegeven instanties. Hij mompelde wat en zei toen dat het e-mailadres niet goed was. Het email adres verandert steeds zei hij hoofdschuddend. Hij gaf me een papier waarop het nu geldende e-mailadres staat. Ook hij keek naar het weer op passageweather.com en zei dat het beter zou zijn om eerder naar de haven te komen, want de zuidenwind zou eerder komen en zou nogal hevig zijn. En ja dan liggen we op de ankerplek met z’n allen aan lagerwal…..
Na nog een blik in de computer gaf hij aan dat we morgen welkom zijn en dat we dan een paar dagen kunnen blijven liggen. Wat een vriendelijke man!! Dus nam hij alle bootpapieren over op zijn scherm en Jonas wordt morgen door de security niet weer weggestuurd!

Na een bezoek aan een internetcafé, dat nog gesloten was, maar de verbinding open liet staan, en waar Hanny het blog kon uploaden, en waar we toch op ’t laatst nog een koffie konden kopen (1 euro per stuk), kwamen we langs vier jongelui, twee jonge dames en twee jonge mannen. Ze hadden op het strand een tafel voor 2 personen gedekt en Hanny vroeg of ze een feestje hadden. Ja…. Zij zijn net getrouwd zei de fotograafjongen.

DSC07366Hanny en ik gingen natuurlijk bruid en bruidegom feliciteren, wat ze ontzettend leuk en grappig vonden. Daarna gingen we brood kopen en daarna nog even op een terrasje zitten aan de haven.

Het ziet er allemaal zo anders uit dan waar mijn netvlies al die jaren aan gewend is geraakt. Witte vierkante huizen, straten van zand, op de achtergrond de bergen of moet ik zeggen oude vulkanen, veel badgasten die op Lanzarote wonen maar hier vakantie vieren, bootjes in het water en op land (een wat oudere vrouw woont kennelijk op een boot op ’t land en had toen wij langs kwamen 4 katten in de kuip…).

Daarna met de dinghy weer terug naar Jonas en…. Het moest er toch eens van komen, Jakob gaat snorkelen. Maar Jakob heeft een baard en een snor. Die staan een waterdichte afsluiting van de snorkelbril in de weg. En het gevolg is dan dat zijn maskertje langzaam volloopt en het zoute water zijn neusgaten blokkeert.

Dus:…… met het scheerapparaat de bovenste rand van de snor weggehaald. Daarna ingesmeerd met vaseline en aldus met flippers, bril en een adempijpje overboord.

IMG_4673Had ik gedroomd dat ik geen zout water binnen zou krijgen? Ja dus. Dus bril strakker, maar nu schoot het pijpje weer los van de bril. Slurp, weer proefde ik erg zout water. Uitgespuugd en weer opnieuw de snorkel in mijn mond. Op de buik en kijken onder water. Eng vond ik het om adem te halen door het pijpje. Hanny zei dat ik dat heel rustig moet doen. Zij heeft er geen moeite mee. Nogal logisch als je jaren zwemles en snorkelles hebt gegeven.

Ook het wapperen met mijn flippers ging niet zoals ik op films altijd zie. Ik krijg gewoon kramp. Uiteindelijk toch een rondje om de boot en daarna op de rug terug naar het zwemtrapje. Die gaf ook nog moeilijkheden want met flippers aan kun je daarop niet staan, kom je tegen de romp aan met de punten. Dus in het water de flippers uit.

De plantenspuit, waarmee een normaal mens vergift op de groenten in de groententuin spuit, was gevuld met water en onder druk kon ik me hiermee heerlijk afdouchen.

IMG_2066Na de snorkel en de flippers met schoon water het te hebben gespoeld konden ze drogen in de schaduw. Morgen weer, en dan weer wat langer naar onder water kijken. Of ik het laatste stuk van onze ankerketting ook kan zien……

Ja, ’t is echt anders. Maar het is geweldig!!

Nu ga ik nog even ‘gewoon’ zwemmen en daarna koken (in zwembroek met een kookschort voor….) Zie je ‘t voor je?

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Canaries op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

3 gedachten over “SNOR kelen

  1. rob

    Hallo Canary Islands gangers,
    Je kan zeggen wat je wil maar die Jakob ziet er toch wel goed uit met zo’n schort

  2. Johanna Visser

    He Hanny en Jakob,
    Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen! Dick en ik hebben herfstvakantie en varen de boot naar de winterberging…. dat is niet voor te stellen als ik naar jullie foto’s kijk. Wat een andere wereld dan de grijze lucht waar ik nu naar kijk. Voor jullie geen midlayer en thermo-ondergoed!!
    Groet, Dick en Johanna

    1. Hanny Vlaskamp Bericht auteur

      Hoi Dick en Johanna,

      Bij ons is het weer eigenlijk steeds warmer geworden en dan is het zo gek om te lezen dat jullie echt herfst hebben. Hier waait nu een heel harde hele warme wind en wij zoeken de schaduwplekken op. Niet te geloven he? Geen najaarszeiltocht dit jaar, maar wel lekker de boot omvaren, dan ben je toch nog even in de sfeer. Goeie tocht en binnen met de kachel aan is het vast heel gezellig aan boord.

      Groeten van Jakob en Hanny

Reacties zijn gesloten.