Bedrijvigheid in de haven en wachten op …….

Vrijdag 20 november 2015

Na twee heerlijk weken in Nederland hebben we de IMG_0018  draad op Jonas weer opgepakt. Het was echt fijn om familie en vrienden weer te zien en bij te praten. We gaan dat dus vaker doen! Grappig om weer veel kleren aan te hebben en een storm mee te maken, waar je niet zenuwachtig over hoeft te worden. We sliepen een ruime week in een appartement op de haven Waterland. Echt leuk en comfortabel. En met de auto van Inge hebben we het hele land doorgereden. Wat een luxe.

Nu dus weer in Santa Cruz op Tenerife. We moesten toch wel weer even omschakelen naar het bootleven. Donderdag maakten we de boot weer bewoonbaar en deden boodschappen. Wel lekker als je de weg weet in een stad.

DSC07493“s Avonds stond een concert in het mooie Auditorium op de agenda. We waren eigenlijk best moe, maar gingen toch. Lekker makkelijk met een taxi.

IMG_2230Dat is hier echt goedkoop. Er was een prachtig programma met een heel geweldige klarinettist die met een pianist en een violist muziek speelde van Franse componisten. Echt een mooie avond.

Vandaag werden de planken die we hadden besteld al vroeg gebracht, dus Jakob kon gelijk aan de slag. Het afronden van de scherpe kanten nam ik voor mijn rekening. In de middag werd de buis gebracht met 2 eindstukken waar we een Jockystick van gemaakt hebben voor het uitzetten van de kotterfok. Kortom: we waren lekker bezig.

IMG_2233

Het is erg leuk om hier nu te zijn, want op veel boten worden de laatste acties gedaan ter voorbereiding op de oversteek. Er heerst een heel leuke sfeer.

IMG_2236

 

 

 

 

Er zijn veel mannen in de mast te zien, er wordt geschuurd, geschaafd, een spinnaker boom op een klassieke Swan gemonteerd. En daarnaast komen hier ineens heel veel Tallschips. Er waren er zelfs twee uit Nederland.

Ja en waar wachten wij nu op. We hebben extra zonnepanelen besteld, die vanuit Italië naar hier worden verstuurd. Nou blijkt er net een beurs te zijn in Amsterdam, waar iedereen naar toe is, dus is de verscheping vertraagd. Ook wachten we op een KISS-ssb, een hulpmiddel voor de zender, dat uit de US moet komen. Het ding is al in Amsterdam, maar de track en trace laat zien dat ze denken dat Tenerife in Nederland ligt en contact maken met de shipper is onmogelijk. Dat wordt dus heel spannend.

IMG_2237Intussen hebben we heel veel zin in de oversteek naar Kaap Verdie, en dan is geduld een schone zaak. Maar gelukkig hebben we de Iridium Go gekocht, die geïnstalleerd moet worden en dat neemt ook tijd. Natuurlijk hebben we ook nog allerlei andere klusjes op de lijst staan, dus vervelen doen we niet.

IMG_2238

Waarschijnlijk gaan we zondag naar El Teide, de hoogste berg van Tenerife. Dan worden we weer een beetje vakantiegangers.

 

Dit bericht werd geplaatst in Canaries op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

9 gedachten over “Bedrijvigheid in de haven en wachten op …….

 1. Th.Kordelaar

  Gelukkig, jullie zijn er weer, nu kan ook mijn algemene ontwikkeling weer verder nu ik weet waar je een
  Iridium Go voor gebruikt.
  Succes en veel plezier.
  Theo

 2. Th.Kordelaar

  Wat ik vergeet, met wat voor een apparaat ligt Jakob op het dek te knutselen ?
  Gr.
  Theo

  1. Hanny Vlaskamp Bericht auteur

   Dat is een popnageltang die het niet goed doet. Hij gebruikt een klein bankschroefje om meer kracht te zetten bij het bevestigen van de klauwen aan de jockeystick (om de kotterfok uit te bomen). Ziet er bijzonder uit he? Gelukkig hebben we de grote popnageltang weer gevonden. Die deed het vandaag goed om de ringen voor de klauw van de jockeystick aan de mast te bevestigen. Snap je het nog???

 3. jessica

  Als je het zeilen toch ooit beu zou worden, Hanny, kan je nog altijd als reporter aan de slag. Ik lees het allemaal heel graag! Vanmorgen werd hier op de radio dreigingsniveau 4 (=het hoogste) afgekondigd voor Brussel. Wat een wereld van contrasten waar we in leven!

  1. Hanny Vlaskamp Bericht auteur

   Wat je zegt. Wij leven hier in zo’n vredige omgeving, dat je zou vergeten hoe het er in de rest van Europa uit ziet. Sterkte in België. Je kan nog steeds bij ons opstappen hoor!!

 4. Ria

  Dat wordt genieten van El Teide. Hebben jullie wel weer verdiend dat dagje rust. De reis met de bus naar boven en beneden is ook een heel avontuur.

Reacties zijn gesloten.