Geduld is niet mijn sterkste kant

Woensdag 25 november 2015

We zijn nu weer een week aan boord en bereiden ons voor op de oversteek naar Kaap Verdie. We hebben daarvoor alle tijd, want de zonnepanelen zijn er nog steeds niet. Omdat ze best duur zijn, willen we toch echt wachten tot ze er zijn. Wie mij goed kent, weet dat wachten niet mijn sterkste kant is. Ik had al een ontsnappingsidee bedacht. We zouden toch vast naar La Gomera varen en vandaar met de ferry en de boot terug gaan naar Santa Cruz om het pakket op te halen. Jakob is wat realistischer en vond gewoon wachten een beter optie. Dat is natuurlijk ook zo, dus nu vullen we onze tijd met nuttige en aangename dingen.

IMG_2251Zondag rommelden we wat aan boord. Het weer was niet echt mooi, beetje koud, veel regen en wind. Dus, sokken aan, lezen en ’s avonds een aflevering van Borgen kijken. Dat doen we alleen als het regent.

Eind van de middag werd het beter en wandelden we naar de stad. In de ferry haven lag een bijzonder cruiseschip, namelijk met 5 masten en 7 zeilen.

IMG_2249

We bleven kijken tot alle zeilen bij stonden. Echt heel bijzonder.

We liepen door naar ons geliefde pleintje om van een glas wijn en Tapas te genieten. Jakob had een beetje uitzicht op een TV met de voetbalwedstrijd Real Madrid-Barcelona, dus dat was niet verkeerd.

Maandag maakten we een afspraak bij het havenkantoor om de dieseltankauto te laten komen. En we regelden een huurauto voor dinsdag. Ook deden we alvast de boodschappen die niet snel bederven kunnen, deels bij Carrefour en deels bij de Dino. Die kwamen met 3 man sterk 3 katten brengen. Dat is toch wel een geweldige service. En het is niet te geloven wat je toch allemaal onderdeks weg kan stouwen.

DSC07507 Dinsdag haalden we om 9 uur de auto op en deden een rondje eiland. Eerst naar Puerto de la Cruz  (een soort Volendam, maar dan iets groter, maar wel met veel Duitsers) voor koffie en daarna door naar het Nationale Park El Teide.

We hadden al besloten om niet naar de top te gaan, maar om het park op 2200 meter te gaan bekijken. Dat was heel erg de moeite waard. Het is toch heel bijzonder om op een soort grof zand, wat puimsteen blijkt te zijn, te wandelen tussen allerlei vreemdsoortige stukken lavasteen. Het is zo anders dan we ooit hadden gezien.

IMG_2257  DSC07522

DSC07524 DSC07529

Op de terugweg reden we langs Marca. Oeff, dat was even schrikken. We kwamen op een smal en heel erg bochtig en steil weggetje terecht. Gelukkig was het aan de ravijn kant afgezet met grote gele stenen, zodat je niet zomaar naar beneden kukelt.

DSC07543Wel schrik je bij ieder bocht van de tegenliggers. Maar goed, het was de moeite waard. Het dorp hangt aan een bergwand, die deel uitmaakt van een kloof.

Intussen was het al na 4-en, dus tijd om weer terug te gaan naar de haven. Dat was nog zo’n 65 km langs een mooie kustweg. Tegen donker waren we er weer, vol met nieuwe indrukken. Het was een mooi rondje over het eiland geweest.DSC07542

 

 

De auto hoefde pas vanmorgen om 9 uur te worden ingeleverd, dus Jakob ging voor achten nog even met 3 lege jerrycans benzine halen met de auto.

Om 10 uur zou de dieseltankauto komen. We schoven met Jonas een aantal boxen op naar de kant, om dichter bij de auto te komen. Dat ging echt heel perfect. De vaste tank en 4 jerrycans werden gevuld met 329 liter, wat hier maar 83 cent per liter kost. We hebben wel eens 2 euro per liter betaald. We zijn dus weer een stukje verder met de voorbereiding.

IMG_2265  IMG_2264 Morgen maar weer een dagje wat leuks doen en vrijdag de laatste boodschappen en koken. Zo komen we de dagen wel door. Het weer is een beetje gek. Zon en regen veel wind en weinig wind. Het lijkt wel een Hollandse zomer…….

DSC07537

Zo kroop er een wolk over de grond naar de bergen………….

Dit bericht werd geplaatst in Canaries op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

4 gedachten over “Geduld is niet mijn sterkste kant

 1. an & ivan

  Hoi Hanny en Jakob!

  Blij dat jullie weer in het ‘land’ zijn.
  Die bizarre boot met zijn 5 masten en 7 zeilen heeft hier op La Gomera ook een paar dagen gelegen. Blijkt een ex-Club-Med schip te zijn.
  We vertrekken morgen met Helena en Hulu Poro en hopen jullie snel weer te zien aan de overkant! (of te horen op de radio)
  We wensen jullie een fijne oversteek!
  an & ivan, Vaguebond

  1. Sy De Liefde

   Ex Club Med schip is de Windsurf. Lag tijdens Sail Amsterdam ook een paar dagen op het IJ en afgelopen zomer zijn we haar tegengekomen in Stockholm. Lelijk maar wel redelijk uniek schip.

 2. Victoria

  Hoi Hanny,

  Wat maak je allemaal mee – geniet as much as possible. Het volgende overkwam mij deze week – dinsdag voelde ik me ineens beroerd – mijn zusje Roswitha en haar echtgenoot Coen kwamen eten – Roswitha heeft al het koken gedaan en ik at niets. Woensdagmiddag naar de huisarts die constateerde een diverticulitis en stuurde me door naar het Lucas ziekenhuis – waar ik enkele dagen moest blijven na de CT scan !!! Nu ben ik gelukkig weer thuis en duik dadelijk in een heerlijk bad – slapen op een zaal met vier personen valt niet mee – zeker als eentje de hele nacht in de weer is en voortdurend een zuster nodig heeft. Gelukkig heb ik geen koorts meer en voel me stukken beter.
  Groetjes,

  Victoria

Reacties zijn gesloten.