Soesterberg

Dinsdag 11 mei 2021

Bijna een maand geleden verscheen het laatste Jonas blog, geschreven door Jakob. Daar kwamen zulke leuke reacties op, dat ik bijna dacht om het stokje maar volledig aan hem over te geven. Toch maar niet gedaan, want schrijven is nog steeds een beetje mijn ding.

De afgelopen weken waren zo vol met allerlei andere zaken, dat mijn hoofd niet naar schrijven stond. Na een week of 4 begint de rust weer te keren, dus leek het me tijd om dit blog weer een beetje up-to-date te maken.

De weken dat Jakob nog in Valencia was, bracht ik door op de kale vloer van het appartement.
Met een vouwbed, een oud stuk tapijt en een klein klapstoeltje was mijn behuizing kompleet genoeg en kon ik de werkmannen goed aansturen en van koffie voorzien.

De ‘op afstand geplande’ volgorde van werkzaamheden verliep eigenlijk best goed. Nadat de keuken was geplaatst en de muren waren aangekleed, kwam de vloer en daarna de gordijnen en het spanplafond.

   Het stiefkind bleek de badkamer te zijn. Daar wordt af en toe wat aan gedaan en vanwege de vakantiedagen in deze periode is die nog steeds niet klaar. We wonen intussen comfortabel en zijn omringd door prachtige bloemen die we van de kinderen en goede vrienden kregen.

   

Jakob heeft intussen naar de  ‘enge’plek’ op zijn wang laten kijken en er blijkt een officiële naam voor te zijn. Dat stelde mij gerust, want als het een naam heeft, dan weten ze ook wat ze er aan moeten doen. Maandag gaat hij een dagje logeren in het ziekenhuis en kan daarna in het nieuwe appartement een paar dagen bijkomen.

We zijn begonnen met het verkennen van de buurt en dat is erg leuk. Ik heb gewandeld bij de Korte Duinen, waar ik prompt verdwaalde en na 12,5 km de auto weer vond.

   

   

Hier aan de overkant is een leuk klein bos en de fietsroute naar Zeist is ook leuk. En het landgoed van Herman van Veen is ook de moeite waard.

We vinden het alletwee erg leuk hier, maar zijn er nog niet aan toe om ons al echt te settelen.

Gister reisden Jakob en ik met de bus naar Amersfoort. Eigenlijk allemaal dingen die we ook tijdens onze grote reis deden, maar nu wat dichter bij huis.

Amersfoort was echt een verrassing. Leuke oude straatjes, terrasjes, mooie gebouwen en leuke grachtjes. Daar kunnen wij ons in de toekomst goed vermaken.

        

De komende dagen kunnen we de badkamer helemaal niet gebruiken, omdat er dan getegeld of gevoegd is. Een goede reden om er op uit te trekken en een kleine rondtoer langs de kust en naar Zeeland te gaan doen. We overnachten dan in eenvoudige hotelletjes met een mooie badkamer :-).

Na een paar dagen mooi weer, zakt de temperatuur weer terug naar een graad of 14, dus de winterjassen kunnen dan weer aan. Intussen dromen we van helderblauwe baaien met lekker zwemwater en zonnige terrasjes. Die tijd gaat ook vast weer komen, voorlopig amuseren we ons in Nederland.

We hopen dat het met iedereen goed gaat, de gezondheid niet meer zo’n heikel ding is en dat iedereen geniet van het ontluikende groen en de mooie bloemen. Wij doen dat vanaf ons royale balkon.

 

Dit bericht werd geplaatst in Nederland op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

4 gedachten over “Soesterberg

 1. Jessica

  Hoe? Ik dacht dat Herman van Veen al jarenlang ergens in de Ardennen (Belgie) woonde?? (-;
  Het appartement ziet er echt mooi uit: prachtig uitzicht ook vanaf je balkon!

 2. Myriam En Peter

  Ha Hannie en Jacob,
  Ook Nederland is mooi!
  Als jullie afzakken naar het zuiden, en toevallig in Middelburg zijn, zijn jullie van harte welkom op de Panta Rhei, onze nieuwe zeilboot.
  Geef even een belletje: 0654703090

  Groetjes

 3. Hennie

  Ha Hanny en Jacob,

  Heerlijk om in een nieuw app. te gaan wonen en een fijne omgeving ook, leuk hoor, we wensen jullie veel woonplezier.
  Die badkamer, in de vlindermeent zat de wastafel aan de verkeerde kant, weet je nog, hi hi, oppassen dus,
  We hebben geen idee wat Jacob allemaal heeft geschreven in zijn uppie, we hebben niets ontvangen, heeft hij wel geschreven?
  Fijne dagen in Zeeland, je roets Hanny, wij gaan na de pinksteren paar dagen en logeren in Oost Kapelle.
  Lieve Groet, Jan en Hennie

Reacties zijn gesloten.