Bemanning

De bemanning van Jonas:

Jonas is het schip van Jakob Brederveld en wordt gevaren door Hanny Vlaskamp en Jakob Brederveld.

We zijn allebei klaar met werken en willen nu onze droom waarmaken: met Jakobs boot naar de Carieb. We hebben elkaar in november 2012 voor het eerst ontmoet en we bleken allebei dezelfde passie te hebben. We zijn alletwee solozeiler en willen nu onze kennis en ervaring bundelen. We hebben ook ieder een neef, die de oceanen bevaart. Jakobs neef vaart op de Sark (Jaap en Elsa) en Hanny’s neef vaart op de Bodyguard (Dennis en Anneke). We hebben daarom al heel wat tips gekregen over de “do’s en don’t’s”.

Er zijn al heel wat boten ons voorgegaan over de Atlantische Oceaan en we hebben met veel plezier hun blogs gelezen. We probeerden ons er zo goed mogelijk op voor te bereiden, maar vonden het wel heel spannend.

Onze kinderen stimuleerden ons om vooral te vertrekken, want aan boord van een boot voelen we ons op ons best. Jakob zeilt sinds zijn 12de jaar en Hanny is op haar 40ste begonnen. We hebben allebei al heel wat zeemijlen afgelegd. Jakob ging meestal naar het noorden en Hanny wisselde noord en zuid af.

Inmiddels zitten we op de Pacific. Nooit gedacht dat we de wereld rond zouden gaan. Maar in de Carieb lonkte het Panama kanaal. En de oversteek naar Frans Polynesië was en is zeer de moeite waard. We zijn een extra seizoen op Tahiti et ces Iles gebleven. Dit vanwege motorproblemen, het cycloon seizoen, maar ook omdat het zo ontzettend heerlijk is.

We gaan nu verder via Fiji, Vanuatu en Nw Caledonië naar Australië. In 2020 zetten we Jonas op een vrachtschip die Jonas naar Genua in de Middellandse Zee brengt. Daar willen we dan nog een aantal jaren zeilen.