“t Gaat altijd anders”

Donderdag 13 oktober 201

We zijn nog niet weg! Sommige mensen zullen dat herkennen. Ineens is er iets waardoor het niet lukt. En bij ons was dat de koelkast. We sukkelen er al mee sinds mei op Bonaire en het is er niet beter op geworden. Het bijvullen met koelgas leek een oplossing, maar dat hielp ook niet meer.

Omdat je hier nog van alles kan kopen, gingen we toch maar naar Island Waterworld, waar we al een keer naar een nieuw setje hadden gekeken. Maar dan blijkt dat je precies moet weten wat de inhoud is van de koelkast. Ik schatte dat op 400 liter, maar het bleek maar 125 liter te zijn. Toch wel nuttig om weer een keer terug te gaan om dat op te meten.

Tenslotte kwam Jakob met een nieuw setje terug op dinsdagmiddag. De oude set was er al uitgehaald en de bederfbare waar stond zachtjes op te warmen op smeltend ijs in een koelbox. Ja, dat gaat hard bij 32 graden.

img_4721

’s Avonds waren we met zijn allen uitgenodigd voor “pot luck” op de catamaran van Umberto. Je weet wel, die zijn moeder van 90 jaar aan boord heeft, die een enkele reis Fidji heeft geboekt. Wat een ruimte heeft zo’n schip!

img_4722

En wat is het toch leuk, als iedereen iets meebrengt en het dan een heel gevarieerd buffet wordt. En Tilly (van 90 jaar) zat in een hoekje buiten en genoot met volle teugen van het gedoe. Gaaf toch, dat wil ik ook!!

img_4724Woensdagmorgen stonden we extra vroeg op (6 uur in plaats van half 7, haha) om bij nog redelijke temperaturen aan de slag te gaan. En.. om 1 uur ’s middags werkte de nieuwe compressor en verdamper. Toppie Jakob!!

Ik had natuurlijk ook niet stil gezeten en worstelde met de naaimachine. Ik ben de oude hoes voor de dinghy aan het ombouwen voor de nieuwe bijboot. Dat betekent dat alle gaten die er inzaten voor handgrepen en zo, dichtgenaaid moeten worden en dat er allemaal nieuwe gaten in moeten. Bij Ackerman kochten we een fris rood lapje canvas en dat is nu in allemaal kleine stukjes verknipt.

img_4726Natuurlijk ging de naald krom en deed ik er een nieuwe in. Niet de goeie dus en dat duurde een poos voordat ik begreep waarom het allemaal niet meer werkte. Gelukkig is ook dat opgelost en ik ga straks weer aan de slag. Het is best een grote klus, maar daar hebben we wel weer plezier van. Ik hoop er vanmorgen mee klaar te zijn.

img_4765Intussen heeft Jakob voor de laatste keer op het orgel gespeeld in de Fortkerk en heb ik de begeleidingsmappen voor het Liedboek overhandigd aan de kerkeraad en de dominee.

Dat was toch best weer de afsluiting van en bijzondere periode. We hebben zoveel gastvrijheid ondervonden daar en kenden intussen al best veel mensen. Het orgel was voor Jakob zo heerlijk, hij had er helemaal een band mee.

img_4719In de kerk zaten Karin en Frans, vrienden van vrienden van Jakob. Die kwamen naar hem luisteren en kennis maken met mij. Leuk hoor. Ze kwamen maandag het schip bekijken en een drankje drinken op het achterdek. Heel gezellig. En dan zie je de ankerplek weer eens door ogen van een ander. Dat zag er toch leuker uit dan mijn beeld van de Loosdrechtse plassen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVandaag zijn we met Ria en Peter naar Daaibooi baai om te snorkelen en te lunchen bij Karakter. Dat was echt heel relaxed en leuk. Ik heb ook einedlijk weer eens onderwater foto’s gemaakt. Het voelde echt een beetje als Bonaire.

Tja, en de vertrekplannen. We hebben het maar gewoon een week uitgesteld. We gaan nu maandag uitklaren en dinsdag varen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit bericht werd geplaatst in Carieb op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

2 gedachten over ““t Gaat altijd anders”

  1. Jessica

    Toch knap wat een mens allemaal zelf kan fixen met een beetje handigheid. Zal best worstelen zijn met zo’n zwaar zeildoek voor de dinghy.
    En een fris drankje uit de koelkast is daar ook onmisbaar natuurlijk! Hier wordt het eindelijk herfst…

Reacties zijn gesloten.