Categoriearchief: de boot

Onder deze categorie plaatsen we artikelen die te maken hebben met het in gereedheid brengen van Jonas.

Weer een stapje verder

Gister tussen de buien door de boot via grijs nu GOUD gemaakt met Primacon. Is het niet prachtig? Straks gaat de antifouling eroverheen.

IMG_0903

IMG_0904

Ook kregen we foto’s van de hoes die we voor de bijboot hebben laten maken. Beetje lui van mij, maar nu is het wel goed en klaar!

 

Wat een geluk!

Het is al 10 dagen mooi weer en het schuur en verfwerk gaat geweldig. Dat is toch echt mazzel!

        

Peter zet nu de laatste laklaag op de boeg nadat ze met zn allen het onderwaterschip hadden kaal gemaakt.

                            

Daar mag ik nu allelei vrolijke kleurtjes opsmeren. Het moeten 7 of 8 lagen worden.

Vanmorgen is de nieuwe schroef bevestigd door fima Drinkwaard. Dat ging heel goed en was meer dan nodig! De oude schroef was bijna gatenkaas.

We gaan nog een poosje lekker verder.

Nog 3 maanden voor vertrek

De tijd gaat snel. Over 3 maanden staat ons vertrek gepland. We zijn lekker bezig met het afwerken van de klussenlijst en hebben zowel Boot Holland als de HISWA bezocht voor de aanschaf van in onze ogen benodigde spullen. Vooral op het gebied van veiligheid hebben we zo ongeveer alles wat er te koop is aangeschaft: satelliet telefoon, PLD met transponder, SPOT, nieuw reddingsvlot, nieuw reddingsvest, enzovoort. En het gekke is, dat we niks van dat al nodig hopen te hebben.

Aan boord verandert er ook van alles. We hebben toch maar nieuwe vluchtluiken gekocht en dat bleek best nodig, want hier en daar waren de scharnieren aardig versleten. En toch ook nog maar nieuwe accu’s aangeschaft om de accubank voldoende uit te breiden, om de energie die we gaan opwekken met de zonnepanelen en de Duogen allemaal op te kunnen slaan.

Verder was er een zoektocht naar de vuilwatertank, die ergens aan boord moest zijn en daar was ook nog wel wat mis mee. De hydraulische cylinder die het roer aandrijft bleek ook los te zitten en is nu goed vastgezet. Dat zal zeker een punt van aandacht moeten blijven. Dus hebben we weer een nieuwe klus en dat is het maken van checklijstjes. Zo blijf je lekker bezig.

Morgen wordt de motor geïnspecteerd. ook spannend. De gewone service beurt doet Jakob zelf, maar voor extra inspectie hebben we toch graag een specialist.

Afgelopen week is zeilmaatje Peter 2 dagen geweest om te helpen klussen en deze week komt Rob de andere zeilmaat Jakob helpen. Beiden zijn vaste opstappers bij Jakob en zijn dus erg vertrouwd met het schip. Beide vrienden komen ook, als Jonas half april de kant op gaat om de romp en het onderwaterschip te doen.

Ik fungeer als planner, contactpersoon met leveranciers en ophaler van materiaal bij importeurs. Verder kan ik niet veel meer doen dan schuren, lakken, dingen naaien en zo. O ja, intussen is mijn Winner weer te water gegaan, zodat ik daar nog een kleine drie maanden mee kan varen.

We zijn tot nu toe erg relaxed en kijken met verlangen en gezonde spanning uit naar het moment van vertrek.

Hanny

Reddingsvlot aan boord.

Gisteren heeft Hanny in Strijen bij Jacobs life saving (toepasselijke naam hè ) het nieuwe 4-persoons reddingsvlot opgehaald. Ocean proof.

Vandaag kwam ze het brengen en met vereende krachten hebben we het vlot aan boord gekregen. Het past weer prima op het achterdek.
Weer een stapje verder.

(null)