Categoriearchief: Nederland

De klus is klaar!

Zaterdag 29 mei 2021

Het appartement is klaar. Alles staat, hangt of ligt en we zijn er blij mee. Maar wat was het een ongezellig weer de afgelopen weken. Regen, wind en koud, echt Nederlands. Eindelijk was het vandaag lekker om buiten te zijn. Ik heb zelfs op het balkon gezeten.

Het waren veelbewogen weken tot nu toe. In gedachten vergeleek ik het met een Oceaan oversteek, die een poos heel leuk kan zijn, maar dan plotseling niet meer, als de wind en de golven de boot heen en weer smijten. Maar bij aankomst ben je al het gedoe weer vergeten en is het grote genieten aangebroken. 

Zo ging dat hier ook. Het behangen en schilderen ging als een speer met een prachtige resultaat. De leggen van de vloer en het hangen van de gordijnen waren echt top activiteiten. Het begin van de keuken ging goed, maar werd daarna zo’n storm, met hoge golven, waarbij de badkamer een echte tropische bui was. Maar uiteindelijk, na 6 weken vreemde mannen over de vloer en heel veel troep, is het nu toch allemaal heel leuk, mooi en gezellig geworden.

Vooral Jakob voelt zich helemaal senang, hoewel hij bij het ophangen van het zoveelste spotje niet altijd even blij was. Maar…..het resultaat mag er zijn, er hangt een goeie ‘vibe’ hier en onze bezoekers vinden het ook allemaal prachtig. De omgeving van Soesterberg is de moeite waard en met een aantal vrienden hebben we de wandeling naar Landgoed Paltz gemaakt.

Naast allerlei doktersbezoeken, ging Jakob een dag bij Michiel in ’s Graveland klussen. Daar genoot hij enorm van. Het meedraaien in een dagje ‘gezin’ was ook heel leuk en fijn en hij genoot van de kleinkinderen.

Maar nu komt de tijd om weer te vertrekken dus. De Corana prikken zitten er bijna in en Spanje heeft belooft dat we vanaf 7 juni zonder gedoe weer welkom zijn. We hebben zo’n zin om weer te varen en te genieten van de vrijheid die bij het bootleven hoort. Er zijn nog wat drempels te nemen met betrekking tot Jakobs wang, maar die overkomen we ook vast wel.

Aan de ene kant en beetje gek om dit mooie appartement nu weer leeg achter te laten, maar de wetenschap dat het er op ieder moment voor ons is, voelt heel goed.

  

We hebben weer veel mensen gezien, genoten van een paar dagen Zeeland (toen het huis op ons af kwam) en leuke dingen gedaan met de kleinkinderen. Mijn verjaardagsuitje ging naar Amsterdam, dat blijft toch een heerlijke stad.

Het was goed om weer een aantal weken van het veranderende Nederland te hebben genoten, maar nu is het hoog tijd om de woeste baren weer op te zoeken. 

We hebben een vlucht geboekt voor 7 juni en proberen te ontdekken of we nu wel of geen test moeten doen, want we zijn alle twee compleet ingeënt tegen die tijd.

Soesterberg

Dinsdag 11 mei 2021

Bijna een maand geleden verscheen het laatste Jonas blog, geschreven door Jakob. Daar kwamen zulke leuke reacties op, dat ik bijna dacht om het stokje maar volledig aan hem over te geven. Toch maar niet gedaan, want schrijven is nog steeds een beetje mijn ding.

De afgelopen weken waren zo vol met allerlei andere zaken, dat mijn hoofd niet naar schrijven stond. Na een week of 4 begint de rust weer te keren, dus leek het me tijd om dit blog weer een beetje up-to-date te maken.

De weken dat Jakob nog in Valencia was, bracht ik door op de kale vloer van het appartement.
Met een vouwbed, een oud stuk tapijt en een klein klapstoeltje was mijn behuizing kompleet genoeg en kon ik de werkmannen goed aansturen en van koffie voorzien.

De ‘op afstand geplande’ volgorde van werkzaamheden verliep eigenlijk best goed. Nadat de keuken was geplaatst en de muren waren aangekleed, kwam de vloer en daarna de gordijnen en het spanplafond.

   Het stiefkind bleek de badkamer te zijn. Daar wordt af en toe wat aan gedaan en vanwege de vakantiedagen in deze periode is die nog steeds niet klaar. We wonen intussen comfortabel en zijn omringd door prachtige bloemen die we van de kinderen en goede vrienden kregen.

   

Jakob heeft intussen naar de  ‘enge’plek’ op zijn wang laten kijken en er blijkt een officiële naam voor te zijn. Dat stelde mij gerust, want als het een naam heeft, dan weten ze ook wat ze er aan moeten doen. Maandag gaat hij een dagje logeren in het ziekenhuis en kan daarna in het nieuwe appartement een paar dagen bijkomen.

We zijn begonnen met het verkennen van de buurt en dat is erg leuk. Ik heb gewandeld bij de Korte Duinen, waar ik prompt verdwaalde en na 12,5 km de auto weer vond.

   

   

Hier aan de overkant is een leuk klein bos en de fietsroute naar Zeist is ook leuk. En het landgoed van Herman van Veen is ook de moeite waard.

We vinden het alletwee erg leuk hier, maar zijn er nog niet aan toe om ons al echt te settelen.

Gister reisden Jakob en ik met de bus naar Amersfoort. Eigenlijk allemaal dingen die we ook tijdens onze grote reis deden, maar nu wat dichter bij huis.

Amersfoort was echt een verrassing. Leuke oude straatjes, terrasjes, mooie gebouwen en leuke grachtjes. Daar kunnen wij ons in de toekomst goed vermaken.

        

De komende dagen kunnen we de badkamer helemaal niet gebruiken, omdat er dan getegeld of gevoegd is. Een goede reden om er op uit te trekken en een kleine rondtoer langs de kust en naar Zeeland te gaan doen. We overnachten dan in eenvoudige hotelletjes met een mooie badkamer :-).

Na een paar dagen mooi weer, zakt de temperatuur weer terug naar een graad of 14, dus de winterjassen kunnen dan weer aan. Intussen dromen we van helderblauwe baaien met lekker zwemwater en zonnige terrasjes. Die tijd gaat ook vast weer komen, voorlopig amuseren we ons in Nederland.

We hopen dat het met iedereen goed gaat, de gezondheid niet meer zo’n heikel ding is en dat iedereen geniet van het ontluikende groen en de mooie bloemen. Wij doen dat vanaf ons royale balkon.