Timelap van eerste drie sluizen

Peter (Pesche) van de ‘Pandorra’ die met ons mee zijn geweest als linehandlers bij de kanaalpassage, had zijn go-pro meegenomen. Die heeft hij gemonteerd op een van de palen die we op het achterschip hebben. De go-pro heeft hij vervolgens in de timelap-mode gezet. Dat betekent dat de go-pro om de zoveel seconden een foto maakt. En als je die foto’s snel achter elkaar bekijkt als een soort film, dan bewegen de beelden ook als een film. Een versneld afgespeelde film. Maar dat maakt het beeld van de passage van de eerste drie sluizen juist leuk vind ik. Als het een gewone filmopname zou zijn, dan zou dat ontzettend saai zijn. Maar nu zijn de sluispassages in 2 minuten gecomprimeerd. Kijk zelf maar.

Ik heb het filmpje op Youtube gezet. Dus als je het hieronder aanklikt gaat Youtube je het filmpje laten zien.

 Jonas going up!

Geniet! Je ziet Jonas aan het begin van filmpje gekoppeld zitten aan nog twee andere schepen waarmee we een pakketje vormden voor de sluisdoorgang. Na de laatste sluis koppelen we weer los en varen we (inmiddels in het donker) naar de mooringplek. Dat aanmeren aan de mooringboei is niet meer te zien. De chip was vol. Maar het deklicht achter was al wel aan voor de finale.

Tijdens de sluisdoorgangen zie je hoe de linehandlers bezig zijn. Ook de advisor is te zien. Onze advisor was telkens op het juiste moment op de juiste plaats op het schip en gaf de juiste aanwijzingen. Dat zorgde voor een relaxte sfeer en iedereen kon zijn/haar taak geconcentreerd uitvoeren.

 

 

2 gedachten over “Timelap van eerste drie sluizen

 1. Rob

  Dat ziet en gaaf uit met die GoPro. Maar nu door naar de Las Perlas eilandengroep en daarna heel veel Nm maken, gaan jullie maar zo veel mogelijk van die grote plas genieten, wij blijven jullie natuurlijk wel Spotten.
  Blijf en ga nog meer genieten.
  McOldiesassist

  1. Jessica

   Fantastisch gevonden! En allemaal omdat wij een beetje mee zouden kunnen genieten?!

Reacties zijn gesloten.