We zijn bijna klaar om weer te vertrekken.

Zondag 16 augustus 2020

Er is van alles gedaan de afgelopen 14 dagen. Het waren warme klussen, maar daar zouden we tegen moeten kunnen. Het vertraagd alleen wel het tempo of verhoogd de stress, maar we hebben het goed gedaan.

Lang niet alles wat we op het lijstje hadden staan is aan de orde geweest. Het testen van de verwarming hebben we toch maar even voor ons uit geschoven. De nieuwe kussens en matrassen zijn heel mooi geworden en het schilderwerk in de badkamers maakt het ook allemaal wat lichter en netter. Ja, als je naar de Middellandse Zee gaat moet het er allemaal toch wat beter uit zien……

Het verhuizen van de inboedel van het appartement in de Hilversumse Meent naar een opslag in Ankeveen verliep goed en vrijdag was de overdracht van het huis aan de nieuwe eigenaars. Toch wel een beetje gek moment, maar ze zijn er zo blij mee en dat doet ons goed.

Na het afblazen van ons vertrekkersfeestje in verband met Corona, hebben we toch iets meer bezoekjes afgelegd dan we van plan waren. En dat was heel erg leuk, al konden we niet iedereen meer zien.

Natuurlijk moesten de kleinkinderen aan boord komen om te ontdekken waar wij die 5 jaar gewoond hadden. Voor de kleinsten was het best lastig om dingen te herkennen, maar de groteren wisten het nog zo ongeveer.

Vorige week zaterdag kwam Michiel  (zoon van Jakob) met Adam en Julia naar de boot. We hadden veel plezier met het varen met de dinghy en het zwemmen bij Hemmeland. Gister kwam de tweede serie kleinkinderen, Senna, Maxim, Rosalie en Mick met hun moeders en Martin.

Jonas kon weer varen, dus dat deden we richting Paard van Marken. We lieten het anker vallen en gingen weer heerlijk gingen zwemmen, suppen en dinghy varen. Nu weten ze allemaal weer precies hoe het er aan boord uitziet en de eerste afspraken voor het opstappen in de Med zijn al gemaakt door Senna en Maxim, die net hun CWO1 hebben gehaald.

Vandaag hebben we een dagje rust (nou ja, Jakob repareert de ankerlier en maakt de achterste badkamer af, en ik maak vast plek in het vooronder voor de proviand die we deze week gaan inslaan).

Het wordt toch wel weer een spannende tocht die we gaan maken, want nu gaat net de UK weer een quarantaine regel instellen en in Frankrijk lopen de besmettingen ook weer op. Dus of we makkelijk in havens terecht kunnen moeten we afwachten. We leven maar bij de dag en hopen met of zonder tussenstop toch over een week of 2-3 in Spanje te zijn aangekomen, zodat we daarna op ons gemak naar Portugal kunnen doorvaren.

De komende week gaan we nog wat vrienden zien en maken we de laatste klussen zoveel mogelijk af. En dan is het hopelijk zaterdag zover. We zijn wel toe aan wat rust, en met ons wachtsysteem van 4  uur op/ 4 uur af, krijgen we dat zeker.

Het was heerlijk om weer een poosje in NL te zijn, maar we hebben ook wel weer heel veel zin om ons cruisersleven opnieuw op te pakken. We gaan de trouwe lezers weer op de hoogte houden van onze belevenissen, want ik kan het toch niet laten om te schrijven…….

Dit bericht werd geplaatst in voorbereiding op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

10 gedachten over “We zijn bijna klaar om weer te vertrekken.

 1. Herman Wehkamp en Bronia moos

  Sy Moos: de grote tocht hebeen we niet kunnen maken, helaas maar sinds 2016 varen op de Middellandse zee, liggen nu in Alghero op Sardinië. Misschien tot ziens, we blijven jullie blog volgen

 2. ank duinmeijer

  Hannie en Jacob, blijf zolang mogelijk genieten met wat jullie zelf heel fijn en leuk vinden want later is nu.
  Spannend om weer een reis te maken ik zal het proberen bij te houden want binnen 3 weken gaan we beslist verhuizen ondanks de strubbelingen. Leen is behoorlijk ziek geworden, heeft een COPD aanval gehad en een bacterie in zijn longen en is nu na een kleine week ziekenhuis weer thuis maar kan nog niets,wel fijn dat we veel kinderen hebben die zijn nu aan de klus en de buurman doet ook veel. Onze slaapkamers zijn af incl.een linnenkast in elkaar zetten wat een rot werk moet zijn geweest wij mogen nu alleen nog maar bij IKEA bestellen. Deze week komt de kamer af alleen de airco’s moeten nog erin gezet worden. Spanje wordt ook spannend voor jullie met diverse lockdowns en komen jullie nog bij Peter in de buurt? Goede en veilige vaart gewenst en allebei gezond weer terug komen. Liefs Ab en Ank♥️

 3. Lidi Groenendaal

  Heerlijk om te lezen Hanny. Véél plezier en hopelijk niet te veel Corona tegenslag.
  Lieve groet Lidi

 4. Peter en Myriam

  Ha Hannie en Jacob,
  Nederland is ook mooi!
  Doen jullie Zeeland nog op reis naar de Med?
  Groeten en goede reis

 5. Rob ICE Glastra

  Dat waren dus heel drukke dagen voor jullie, met het vele werk, huis weg, boot verder klaar maken, kinderen en kleinkinderen op bezoek en natuurlijk ook veel plezier met zijn allen gehad als ik dat zo lees.
  Groet,
  McHotagain

 6. Hennie

  Ahoy schipper,

  Gelukkig blijf je schrijven, we kunnen niet meer zonder (hi hi)
  Gooi de trossen maar los, fijne reis.

  Jan en Hennie

 7. Karin Beumer

  ❤️.
  Fijn dat je weer schrijft
  Behouden vaart richting Spanje , ik volg jullie weer verder.
  Gr Karin

 8. Asteid

  Beste Hanny en Jakob,
  Op naar een nieuw avontuur. Ik wens jullie veel succes en geniet van alles.
  Ik lees graag weer de reisverhalen.
  Hartelijke groeten,
  Astrid Boonstra

 9. Ria vanKleeff

  Ha zeilende koorleden, ik zou zeggen, Nederland heeft nog zoveel leuke plaatsen. Waarom zoveel moeite. En lekker dichtbij! Maar ik zwaai jullie ook uit dan toch maar! Het gaat jullie goed in Genua.

 10. Jessica

  Zo’n boot is toch een eindeloos klusverhaal hé, maar geef toe dat jullie dat ook wel leuk vinden om te doen (wij ook!)
  Jammer dat corona een stokje voor jullie uitwuif-feestje steekt, maar er komen vast nog veel leuke ontmoetingen jullie kant op! Goeie reis alvast.

Reacties zijn gesloten.