Jonas krijgt een grote beurt!

Zondag 2 augustus 2020

Ja, dat is het uiteindelijk toch geworden. We zouden wat reparaties doen in Monnickendam, maar het is eigenlijk veel meer geworden. We kwamen ruim 2 weken geleden aan vanuit Southampton, waarvandaan Jonas weer zelf moest gaan varen.

En sinds 17 juli staan we op het droge. Het takelen van Jonas was nog wel even een spannend moment, want het lijkt wel of het schip in de afgelopen 5 jaar een aantal kilo’s is aangekomen. Maar uiteindelijk lukte het en kon het werk beginnen.

Peter en Rob, Jakob’s beste vrienden, kwamen een week lang buffelen. Zagen, slijpen, boren, schuren en dus kwam alle apparatuur uit de kast.

   

De Workmate (en al zijn andere gereedschap) had Rob meegebracht en die deed goeie diensten. Intussen waren de matrassen en kussens naar Rika’s Atelier in Spanbroek gebracht om te laten vernieuwen. Dat was wel nodig. En ook het reddingsvlot ging naar Strijen voor een service beurt.

 

Na twee weken hard werken, zijn er nu 8 nieuwe afsluiters met bijbehorend binnenwerk vernieuwd, de twee trappen zijn geschuurd en gelakt, het gland en de bilge hebben een grote beurt gehad, de romp en het onderwaterschip zien er weer piekfijn uit en nu kunnen we maandag weer het water in.

 

Behalve het kranen, is het ook spannend om te zien of alle romp doorvoeren waterdicht zijn. We mogen een uurtje in het kraangat blijven liggen om te zien of we het droog houden en om alles goed na te kijken. Het is zo heerlijk dat we bij onze thuishaven Waterland in Monnickendam zijn. Iedereen is hulpvaardig, gezellig en ter zake kundig. Top!

Volgende week krijgen de motor en de hydroliek een beurt, worden de badkamers geschilderd en moet de elektronica nog gecontroleerd worden. Hehe, en dan zijn we klaar met het grote werk. We kunnen ons dan gaan voorbereiden op het vertrek naar de Middellandse Zee. We verwachten op 23 augustus te kunnen vertrekken.

Intussen hebben we natuurlijk ook de familie gezien en gezellige uurtjes met vrienden gehad.

Eigenlijk willen we nog graag een vertrekkersfeestje organiseren op 23 augustus van 15.00 tot 18.00 uur in de haven van Monnickendam, zodat we weer afscheid kunnen nemen. Het is nog wel vakantietijd, dus het zou handig zijn om te weten wie of het leuk vinden om ons nog even te zien.

Dus stuur even een berichtje naar crew@brederveld.com of je van plan bent om te komen. Als er genoeg reactie is, gaan we wat regelen.

Dit bericht werd geplaatst in voorbereiding op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

2 gedachten over “Jonas krijgt een grote beurt!

  1. Ria vanKleeff

    Hai, het is natuurlijk wel fijn om alles in orde te hebben. Hebben jullie echt 2 badkamers aan boord of is dat een verschrijving In Schiedam is het rustig. Veel bezoekers in de Grote Kerk! Naar de Efteling geweest met de kleinkinderen en morgen naar het strand met de anderen. Op 1 september gaan we weer zingen! In een hele grote kring in de zuidbeuk op 2 m. van elkaar. Fijne vaart naar de Middellandse Zee!

Reacties zijn gesloten.