Soms valt het mee en soms valt het tegen

Maandag 24 augustus 2020

Dat is vast bij de meeste mensen het geval. Wij hebben de laatste maanden heel veel dingen meegemaakt die meevielen, zoals ons verblijf in Australië tijdens het begin van de Corona crisis, het vervoer van Jonas naar Europa, het ophalen van de boot uit Southampton, het verkopen en kopen van een appartement en noem maar op.

En soms valt het tegen. Dan duren de klussen langer, is er toch net iets meer aan de hand met de motor dan wij dachten en heeft de monteur net iets minder tijd om die op te lossen. En tegen de tijd dat dat dan toch allemaal klaar is, is het mooie weer ook voorbij en beginnen de regenbuien en komt de wind stevig uit het zuidwesten en dat is nou juist waar we naar toe willen gaan.

En hoe ga je daar dan mee om? Je bent minder opgewekt, want de energie stond al op een lager pitje. En je bent minder aardig tegen je partner, lachen is er ook niet meer echt bij.

Toch gaan alle andere zaken gewoon door. Er is gefoerageerd, de kachel wordt aan een grote beurt onderworpen en we kijken veel weerberichten. Maar natuurlijk hebben we ook nog allerlei leuke dingen gedaan. Ik ben naar Nieuwegein geweest, waar Jurjen Zon zijn schepen liggen. En Karina en ik zijn naar Volendam gefietst op de leenfietsen van de haven.

   We hebben lekker aan de buitensteiger gelegen toen het zo warm was. En we hebben feestelijk afscheid genomen van vrienden.

Onze plannen om in 3-4 dagen naar Falmouth te varen zijn in de ijskast gezet. En de nieuwste versie van het Staande Mast boek is besteld. Als het mee zit gaan we deze week door de rivieren en kanalen via Haarlem en Alphen naar Zeeland.

Dat neemt nogal wat tijd, dus misschien is daarna het weerbeeld wat vriendelijker geworden en kunnen we eventueel via Frankrijk naar La Corona in Spanje varen.

We hopen maar dat september echt een mooie maand gaat worden. We horen dat soort berichten om ons heen, maar waar ze vandaan komen is niet helemaal duidelijk.

We blijven schrijven, dus ik hoop dat het volgende bericht van ergens onderweg komt.

We hebben een nieuw Iridium Go abonnement, dus kunnen onze berichten overal vandaan komen, dus ook van midden op zee.

Dit bericht werd geplaatst in voorbereiding op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

2 gedachten over “Soms valt het mee en soms valt het tegen

  1. Jolanda

    Ha Hanny en Jacob, hoop dat de koelwater lekkage vandaag verholpen wordt. Paul was naar Jacob onderweg met suggestie ook even naar boiler te kijken, daar lekte het bij ons, maar stuitte op Jan die niet wist dat het nog problemen gaf, zei hij…..
    Mochten jullie langsvaren van de week en moeten overnachten voor de Algerabrug, laat het weten! Eind volgende week meer muziek in de weerkaarten. Goede vaart!

  2. Jessica

    Ja, je kan chagrijnig worden, of je kan er het beste van maken en in dat laatste zijn jullie héél goed. Wij hopen ook op een mooie september!

Reacties zijn gesloten.