De eerste indruk van Santa Cruz op Tenerife

Zaterdag 31 oktober 2015

Hervormingsdag, schiet mij dan onmiddellijk te binnen. En wat betekent dat dan voor ons? Wij zijn zelf een beetje aan het hervormen. Van drukke sociale mensen, zijn we nu rustige reizigers, die al tevreden zijn als ze een of twee dingen per dag gedaan hebben…..

DSC07472We zijn gisterochtend aangekomen in Santa Cruz op Tenerife, na een prima rustige oversteek. We denken dat we slapende walvissen hebben gezien. Er waren wel een stuk of 20 zwarte rugvinnen te zien die nauwelijks bewogen en er was wat gesnuif van water. Zo gek. De dag ervoor zagen we dolfijnen en die buitelen om je boot. Dit was echt heel anders.

Bij het binnenvaren van de haven zagen we als eerste het Auditorium op de westoever staan en daarna boortorens aan stuurboord. Niet alledaags.DSC07474

We werden op de steiger onmiddellijk begroet door An van de Vaguebond, die ons uitnodigde voor een aperitief bij hen aan boord. Is dat even leuk aankomen! We ruimden de boot op en gingen een eerste indruk opdoen van de stad.

Er wordt asfalt op de weg langs de haven gelegd en dat is even wat minder, maar daarna kom je via de ferry terminal in de stad. Wat een lekkere sfeer hangt er, net als in La Coruna.

DSC07477      DSC07481Aardige mensen, bijvoorbeeld een vrouw die zag dat wij iets zochten. Ik wilde een prepaid kaartje voor mijn Iphone kopen en jawel, ze troonde ons mee naar de juiste winkel. Geweldig! We gingen op zoek naar een chandlery om iets aan de RVS plaat van de oven te laten doen. De winkel was dicht, maar er liep nog iemand rond die ons zag, de winkel opendeed en ons hielp. Geweldig! Nog even langs de supermarkt en tevreden gingen we terug naar de haven. En daarna een hele gezellige borrel op de Vaguebond, met heerlijke hapjes…

Terug aan boord waren we toch wel moe, dus het koken schoot er bij in en we lagen om half 10 in bed. We sliepen alle twee als een blok, terwijl we toch zo’n soepele oversteek hadden gemaakt. De leeftijd soms??? Nee, dat kan niet!

Vanmorgen op ons gemak ontbeten en op verkenning de stad weer in. Eerst op zoek naar het busstation, vanwaar we woensdag naar het vliegveld kunnen reizen. Wat een groot busstation! Met een timetable op zak gingen we naar de tram. Ja hoor, echte trams rijden hier.

DSC07488

Dat moesten we proberen. We gingen weer naar de chandlery, maar nu om dik snoer te kopen voor de zender en het elektrische toilet. Dat hadden ze niet, maar verwezen ons naar een andere winkel, waar we prima geholpen werden.

Toen was het tijd voor een biertje met tapas. We wilden eigenlijk de hele stad wel door met de tram, dus we kochten weer een kaartje. Dat was een ervaring, want we gingen redelijk ver omhoog, waar mensen met jassen, shawls en mutsen rond liepen en wij zaten daar in onze korte broek en T-shirt. Wat een verschil op zo’n kleine afstand. Dus snel weer terug met de tram naar beneden waar het warm was. Het mooie Auditorium is vlak bij het eindstation van de tram. Wat een mooi gebouw is dat en wat grappig, die gezichten van artiesten op de rotsen.

DSC07493      DSC07496We hoopten naar een concert te kunnen, maar bleken net een dag te laat te zijn. Jammer. Misschien kan het later nog. Nu zijn we weer aan boord, de zon schijnt en straks gaat Jakob lekker koken.

P.S. De muurschilderingen zijn ook de moeite waard!

DSC07482             DSC07490

Dit bericht werd geplaatst in Canaries op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

2 gedachten over “De eerste indruk van Santa Cruz op Tenerife

 1. Chris

  Hanny en Jakob,

  bedankt voor dit leuke verhaal.
  even wat info voor ‘zendman’ Jakob : Hans draait nu met Pactor 3, dan weet jij weer genoeg 😉
  veel plezier

  73 Chris

 2. Victoria

  Hoi Hanny,

  Wat zijn jullie van plan met vliegtuig terug te reizen? Of verwachten jullie gasten of kinderen?

  Victoria

Reacties zijn gesloten.