Klussen, borrelen en shoppen in Santa Cruz

Dinsdag 3 november 2015

IMG_2130Zondag was nog een relax dag. Het weer was een beetje wisselvallig.
Eerst naar de kerk, wat heel inspirerend was.IMG_2133 Er was een kinderkoor met een leidster die prachtig gitaar kon spelen en een wondermooie stem had.

Vervolgens gingen we naar de Mercado en dat was echt de moeite waard. We keken rond en besloten op de terugweg wat te kopen. Maar ja, toen waren we te laat. ’s Avonds gingen we uit eten met An en Ivan van de Vaguebond. We zaten op een leuk pleintje met hele oude laurierbomen. We kregen goed advies over de gerechten en het eten was heerlijk.

DSC07498                      DSC07500 

En dan eindelijk klussen. Jakob had het liefst het rijk alleen, dus nadat ik in sneltempo de was had gedaan, de boot had opgeruimd en wat spullen voor onze trip naar NL bij elkaar had gezocht, ging ik naar de Carrefour om te kijken wat ze allemaal verkochten. Nou, dat was geweldig. Er waren zelfs koffiestaafjes! Jakob was druk met het vervangen van kabels voor de zender, zodat die ook werkt als de accu’s niet meer zo vol zijn.

En toen kwam het borreluur. Ik had op het internet terras een tafel voorzien van een sticker “gereserveerd”, zodat we daar onze drank en hapjes op kwijt konden. Niet iedereen snapte wat er gebeurde, maar dat maakt niet uit.IMG_2136 Rond half 6 waren de bemanningen van 5 boten present: Nok, Vaguebond, Sailaway, Long John Silver en wijzelf. Er werden ervaringen uitgewisseld, ditjes en datjes gedeeld en natuurlijk lekker gedronken van de drank en genoten van de tapas. De twee kinderen van de Sailaway hadden al snel door dat Jakob mooie vogeltjes kon vouwen, dus die waren met z’n drieën ook in hun element. Het was heel gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

Vandaag gingen we op zoek naar een winkel die planken verkocht, die we voor aan de railing kunnen maken en daar de jerrycans met diesel goed aan vast kunnen binden. Op het havenkantoor had ik de informatie gekregen dat we met de bus naar het volgende dorp La Laguna moesten, waar vlakbij een industrieterrein was met grote bedrijven. En dat klopte. We kwamen bij Leroy Melvin, een soort Gamma met heel veel spullen.

IMG_2137

De planken hadden we al gauw gevonden en die kunnen worden bezorgd. Ook vonden we andere dingen waar we al een poosje naar op zoek waren. Jakob was in z’n element, een man in een kluswinkel, wat wil je nog meer. Ik geniet daar een stuk minder, maar uiteindelijk gingen we weer terug met de bus en aten een broodje bij het Auditorium. Dat is zo’n lekker relaxed plekje, daar word je helemaal blij van.

IMG_2139

En nu bereiden we ons voor op de vlucht naar Nederland. De tassen zijn al bijna ingepakt en de boot is al gedeeltelijk opgeruimd. We gaan dit heerlijke klimaat 2 weken verruilen voor de kou van Nederland , maar verheugen ons op de warmte van familie en vrienden. Best gek, zo’n omgekeerde vakantie. Er komt nu dus even geen blog, want onze ervaringen in Nederland houden we lekker voor onszelf.

IMG_2140

 

 

Tot over 2 weken.

Dit bericht werd geplaatst in Canaries op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

4 gedachten over “Klussen, borrelen en shoppen in Santa Cruz

 1. Elsa

  Hoi , wat een verrassing jullie zitten twee weken in NL , wij zijn inmiddels verhuisd naar Velp , als jullie een gaatje hebben zouden wij jullie graag zien , goeie vlucht en liefs Jaap en Elsa

 2. Ria van Kleeff

  Nou, Hannie ,het was hier gisteren ook terrasjesweer. maar vandaag wind en bewolkt. We hebben nog nooit zo’n mooie nazomer gehad. wat een kleurenpracht !! Rood, geel, oranje. Zuidelijke tinten eigenlijk.
  Gisteravond hebben we vergaderd over de financiën van de PKN in Schiedam. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er in de Grote Kerk geen diensten meer worden gehouden, maar er moet wel iets gebeuren.
  Fijn weerzien met de familie hier weer !

 3. Marja Hompes

  Heel veel dank voor jullie mooie reis.Heel bijzonder om dit met ons allen te delen.Goede vlucht naar Nederland misschien zien we jullie nog.
  Liefs Marja

Reacties zijn gesloten.