Racen met de nieuwe dinghy

Het is alweer zaterdag 24 september.

Vorige week zaterdag werd de nieuwe dinghy gebracht! René van de Blue Spirit bracht me met zijn dinghy naar een haventje hier vlakbij (Kima Kalki). Daar werd de nieuwe dinghy afgeleverd. Bij Jonas aangekomen hebben we hem eerst op ’t voordek gehesen met de spinakerval. Dit om af te tekenen waar ik de sjor-ogen op dek wilde hebben.

img_0040

Want als we weer verder gaan zeilen moet deze dinghy op het voordek. Hij heeft NL een vaste aluminium bodem, dus opvouwen zit er niet meer in. Ik twijfel nog wat ik met de oude zodiak ga doen houden of verkopen. Die bijboot wil ik wel kwijt maar het 5-pk motortje gaat me zo aan ’t hart. Hij doet het hartstikke goed, en is veel makkelijker te hanteren dan de 15 pk die achter de nieuwe dinghy hangt.

img_0037

 

 

 

Die zondag na de kerkdienst (waar ik voor de orgelbegleiding mocht zorgen) ging de dinghy weer ’t water in en daarna de nieuwe bb-motor er achterop.  Wow wat ziet dat er spannend uit. Net op tijd om naar de bbq op Santa Barbara beach te gaan (de wekelijkse bbq met alle zeilers, met elke keer super lekkere hapjes) had ik het spul in orde. Benzinetank gevuld en aangesloten, slot met kabel er aan.

En daar ging Jakob, eerst voorzichtig want hoe reageert het geheel en toen eventjes hard……  Nog niet voluit, maar je moet je voorstellen dat eerst de boeg omhoog gaat zodat ik bang was dat ik achterover over de kop zou gaan. Maar dan gaat de boeg naar benedenen begint die motor het naar zijn zin te krijgen, met een Jakob met samengeknepen billen!

Nu ben ik nog steeds niet op volle toeren geweest, maar het wend al wel hoor. Ja wat heb ik verder gedaan? De Solbian stekkertjes aan de bedrading van de zonnepanelen aan stuurboord vervangen door stekkers van Victron.img_0039 Die solbianstekkers zijn wel mooi vormgegeven, maar kunnen niet tegen de zoute vochtige omgeving op zee. Ben benieuwd hoe dat met die van Victron zit.  Ik had overigens genoeg energie in de batterijen overgehouden zonder die twee panelen. Ja de zon schijnt toch elke dag flinke tijd, hoewel ’t deze week vaak wat bewolkt was.

De aarde van de zender ook meteen veranderd, en….. Ik heb een BCD 2e-hands gekocht om mee te kunnen duiken. Nu nog een loodgordel met lood scoren en Jakob kan weer onder water met eigen uitrusting!
Gisteravond uit geweest, met de dames van de Blue spirit, de bemanningen van de Zensation, de Hagar, de True Blue en Leo waarvan ik de naam van zijn boot niet ken.

img_0046Eerst ’s middags vijf uur naar de Surinamer: heerlijk warm gegeten! Daarna naar Avilla Beach Hotel, een groot hotelcomplex. Het was er al een drukte van belangen en we waren niet de enigen met kaartjes voor een optreden van Trijntje Oosterhuis.

We werden ontvangen in een mooie ambiance met prachtige gastvrouwen. img_0057 Lekker buiten vlak aan het strand.

img_0055

 

 

 

 

 

 

Om half negen begon het spektakel en kwam Trijntje zingen met begeleiding van een uitmuntende pianist, een bassist en een drummer; die twee deden gewoon hun achtergrond ding.img_0070

Ik kreeg na de pauze een beetje hoofdpijn van Trijntje. Hoewel ze een mooie stem heeft schreeuwde ze naar mijn mening veel en verzon ze zelf tekst bij de liedjes uit de 50-er jaren. Wat ik wel gaaf vond was dat ze een lokale zanger op het podium vroeg en hem vroeg een nummer mee te zingen. Tjonge wat een gozer, zo goed als hij kon zingen. Ik kreeg er kippenvel van. Ook podiumgebruik was hem niet vreemd en beter dan een redelijk stijve Trijntje die het publiek niet echt in de stemming bracht. Nou je hoort het wel aan me he: ik ben geen fan van haar gebleven.

Maar de avond met ons gezelschap was bere gezellig. Vanmorgen had ik nog een lichte hoofdpijn: harde muziek of drank. Ik weet het niet. Nu op ’t achterdek met een kop koffie zakt het al aardig.

Via het laatst blogartikel kreeg ik een reactie van Frans en Karin die vertelden dat ze weer naar Curacao komen. Ik kan ze bellen……maar ik heb alleen maar een data dus bellen lukt niet. Als jullie dit lezen mail me dan, dan kan de afspraak tot stand komen!
Een paar weken geleden ben ik beginnen een verhaaltje te schrijven voor mijn kleinkinderen. Ik vond dat ik veel te weinig voor ze deed. Het eerste verhaaltje ging of de haai die ik gezien had. Het tweede over de mangroveboom, hoe die zich heeft aangepast aan het zoute milieu (ja je blijft toch altijd beetje schoolmeester) nu krijgen ze verhaaltje over de dinghy.
Wel jullie zijn weer bij en ik ga verder met genieten.

3 gedachten over “Racen met de nieuwe dinghy

  1. Karin & Frans Dols

    Mail is klaar, maar wordt niet verzonden. Vermoedelijk beschik ik over een oud mailadres (j.brederveld@hetnet.nl)

    Mail mij s.v.p. even het goede.

    Groetjes, Frans

  2. Ria

    Opa vertelt vanaf de Jonas. Reuze spannend. Wat een geweldig leven heb je daar toch. Hier is ook alles ok. De zon schijnt en we gaan een stukje fietsen en dan eten bij Belvedere. Dit alles nog voor Robs verjaardag. Die vieren we in stukjes dan hebben we er lang plezier van.

Reacties zijn gesloten.