Dartmouth blijft leuk!

Dinsdag 8 september 2020

Maandagmorgen werden we redelijk uitgerust wakker en gingen als eerste maar boodschappen doen. Dan was dat gebeurd en kon er gekookt worden.

We voeren rond een uur of 11 met het pontje van Kingswaer, waar we aan een steiger liggen van de Darthaven Marina, naar de overkant van de Dart River. En wat schets onze verbazing. Er kwamen ineens grote drommen mensen na ons de pont op. Die kwamen waarschijnlijk uit de stoomtrein die hier achter stopt. Ongelofelijk, ze konden niet eens allemaal in een keer mee. Aangekomen in Dartmouth bleek het daar ook erg druk te zijn. Het is duidelijk naseizoen en dan gaan de wat ouderen (…) met vakantie. Daar hadden we helemaal niet meer aan gedacht.

 

We deden redelijk snel alle boodschappen en gingen terug naar de boot. Het was intussen lunchtijd en ik kon het niet laten om weer wat uit het boek van de Foodsisters te maken. een nieuwe variant op de wrap pizza.

Na de lunch zat ik nog zo in de flow van koken, dat ik gelijk maar doorging om te koken voor onze overtocht. En weer drie recepten uit het favoriete boek, honing-mosterd kip, kipkerrie salade en courgette soep met kipreepjes. Daarnaast maakte ik nog onze favoriete hutspot (eigen recept) en braadde ik gehaktballen (eigen recept). We hebben voorlopig dus genoeg in de koelkast staan. Verhongeren zullen we niet.

En weer kijkend naar het weer, bleek het toch beter te zijn om woensdag vanuit Dartmouth te vertrekken en niet meer naar Falmouth te gaan. We hadden dus ineens nog een dag om iets leuks te doen.

Het plan was om het huis van Agatha Christie te bezoeken, dat aan de overkant van Dittisham ligt. Maar helaas waren de toegangskaarten op, vanwege Covid mogen er maar een beperkt aantal mensen naar binnen op een dag. Nou ja, het is niet anders. We hadden het bootje naar Dittisham al geregeld, dus dat ging gewoon door. Wat leuk om weer op de Dart te varen.

    In In Dittisham aangekomen wandelden we naar boven het dorp in. Pittig hoor die klim. Maar wie weet was er een leuk plekje om koffie te drinken. Nou, dat was er niet, maar we kwamen bij een groot landhuis aan, waar de tuinman vroeg of we binnen wilden komen. Ja, ja natuurlijk. Maar dat ging uiteindelijk toch niet door. We hadden een leuk gesprek en hij gaf aan dat een stukje verder, op het public footpath, je een fantastisch uitzicht had over de Solent en misschien zelfs Wight wel kon zien liggen. Nou, dat was een mooie uitdaging.

 

 

Het ging allemaal nog steeds steil omhoog en er waren ook weer van die leuke overstap plekjes. Eindelijk kwamen we boven en het was geweldig. Echt de moeite van het klimmen waard.

We zochten een mooi plekje in het gras en genoten van onze boterhammen met heerlijk beleg. Op ons gemak liepen we weer terug richting Dittisham en kwamen bij The Level. Daar stond een kerk die we wilden bekijken. Wel leuk dat de kerken hier weer open zijn. Deze was ook al weer erg oud en de moeite van het bekijken zeker waard.

En jawel, daar was dan eindelijk een pub waar we koffie konden drinken. Ze waren een beetje spastisch met eenrichtingverkeer van binnen naar buiten, maar we zaten tenslotte op een prachtig terras met een geweldig uitzicht.

  

We volgden het public footpath weer terug naar het haventje. Het zijn zulke mooie paadjes. En er bloeit nog best veel. Een uur te vroeg waren we beneden, maar dat was geen probleem. We vulden de tijd met zitten op een bankje en drinken van een biertje.

Intussen zijn we terug op de boot, hebben lekker gedoucht en gaan zo een pizza eten bij de Steam Packet pub, waar we gisteravond heerlijk vis hadden gegeten. Toen zagen we dat de pizza’s er ook geweldig uitzagen, dus reserveerden we gelijk maar voor vandaag.

Na hopenlijk een goeie nachtrust, gaan we morgen om 8 uur tanken bij de Dieselboot verderop op de rivier en daarna vertrekken we. We zijn er helemaal klaar voor en hebben er zin in. Het wordt geen extreem weer (volgens de gribfiles) alleen bij La Corona wordt het nog even pittig. Misschien maken we daar zaterdag een bochtje, want op zondag is het ook daar weer rustig. We gaan het zien.

Dit bericht werd geplaatst in UK, Uncategorized op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

4 gedachten over “Dartmouth blijft leuk!

 1. Rob

  Wat moet ik nou toch terugschrijven aan jullie,…… het is daar gewoon prachtig met aardige mensen, lekker eten en blijven genieten. Dus voor straks een mooie start naar het zuiden, we blijven jullie volgen.
  En jullie blijven heerlijk genieten.
  Groet,
  McKlusklus

 2. Jolanda

  Die prachtige wandeltocht vanaf Dittisham hebben wij ook meermalen gemaakt, zelfs door naar Dartmouth en weer terug! Fijn dat jullie zo genieten. Het weer ziet er goed uit voor de rest van de week in Biskaje, jullie krijgen een mooie wind mee en op het laatst wat oostelijk. Venijnig plekje bij la Coruna maar het is al wat kleiner geworden, dus wie weet…. Goede vaart en geniet ervan!

 3. Ria van Kleeff

  Leuk hoor daar. Nooit geweest eigenlijk. Noorwegen!
  Maar jullie hebben jezelf flink voorbereid voor de overtocht. Misschien kom je nog zo’n bultrob tegen.
  Op naar La Coruña, met gehaktballen en hutspot.
  Wij gaan zondag met de Startzondag zingen, met kinderkoor, in een grote cirkel achter het preekgedeelte. Dat is handiger met de video-opnamen. “Look at the world “en ” Be Thou my vision”. Goede overtocht!

 4. Jessica

  Ziet er goed uit! Goeie tocht zuidwaarts. Volgende week hier 30 graden,…moest je toch nog van gedacht veranderen…

Reacties zijn gesloten.