De oversteek naar Suriname gaat beginnen

Vrijdag 1 januari 2016

IMG_2389

Het is 7 uur in de morgen en de muziek die hier de hele nacht te horen was, begint langzaamIMG_2390 uit te sterven. Het nieuwe jaar is echt begonnen.

We hebben een leuke avond gehad gisteravond. Na een hele dag druk bezig geweest te zijn, met de voorbereidingen, onder andere ook met oliebollen bakken, hebben we met 11 man bij Pico Pau gegeten.

IMG_2394Een traditioneel restaurantje dat ons heerlijk eten serveerden. Daarna nog een drankje bij de Nautic bar gedronken, maar toen ging het licht echt wel uit bij Jakob en mij.

Een uur voor middernacht gingen wij naar de boot en lieten alles nog eens even de revue passeren. We gaan nu iets doen wat toch wel heel bijzonder is. De Transat met Jonas. We vielen natuurlijk na 5 minuten in slaap, maar om 12 uur werd ik wakker door het geluid van vuurwerk. Wat was dat mooi. Dat had ik hier toch echt niet verwacht. Maar ja, er zijn hier veel Chinese winkeltjes, dus die zullen daar wel een aandeel in gehad hebben. Wat een mooie afsluiting van onze tijd hier op Kaapverdië!

We maken straks de boot verder klaar en gaan nog even brood kopen. De verwachting is dat we rond 12 uur losgooien en dan pas na 2000 mijl weer ergens vastknopen. We zijn er klaar voor, hebben er zin in, maar vinden het toch ook heel spannend. Onderweg houden we contact via het radionetje met de boten die vorige week vertrokken zijn en met de vertrekkers van vandaag. Er gaan er heel wat. Duitsers, Engelsen, Israëliërs, Fransen, dat wordt een internationaal veld op het grote water.

DSC07928De Israëli’s hadden een probleem met hun Satphone en vroegen aan iedereen of ze er een over hadden. Nou, wij hadden er dus een over. Jakob heeft bij Correct extra belminuten geregeld en we hebben hem verkocht. Niet gek, want anders zou hij nog jaren in de kaartentafel gelegen hebben. Wij hebben nu de Iridium Pro, die erg goed werkt, en natuurlijk de SSB zender. Verder communiceren we via de sterren…. Dus kijk ’s avonds even omhoog.

De volgende berichten komen zonder foto’s, omdat dat lastig is, dus kijk nog maar even naar wat plaatjes

IMG_2386     IMG_2380

IMG_2373     DSC07916

Dit bericht werd geplaatst in Kaap Verdie op door .

Over Hanny Vlaskamp

Sinds juni 2015 zeilen Jakob en ik de wereld rond. Wat een heerlijk leven is dat. In mijn werkende leven reisde ik ook veel als CQA-consultant. Mede daardoor is mijn nieuwsgierigheid naar landen en culturen gewekt. Het is zo heerlijk om blije, tevreden mensen te ontmoeten, die geen zorgen hebben over hun bezittingen, want ze hebben niks. Gelukkig begrijpen mijn kinderen en kleinkinderen hoe bijzonder het is voor ons om deze reis te maken. We vliegen twee maal per jaar naar Nederland om vrienden en familie te knuffelen, zodat ze ons niet vergeten.

14 gedachten over “De oversteek naar Suriname gaat beginnen

 1. Ellen

  Een fantastische reis wens ik jullie toe! Heb ook tijd om te genieten hoor! Want er zal wel behoorlijk wat werk verzet moeten worden tijdens de overtocht! Behouden vaart en alle goeds voor 2016!
  Liefs Ellen

 2. Peter & Jacqueline Vlaskamp

  Lieve familie, een gezond, gelukkig en voorspoedig 2016 toegewenst, Veel plezier tijdens de oversteek, geniet er van, behouden vaart. Hartelijke groet, Jacqueline & Peter.

 3. Rob

  Ook hier begint de spanning te stijgen. Voor straks een behouden vaart en blijf genieten

 4. jessica

  Dat 2016 even boeiend en avontuurlijk mag worden voor jullie als het voorbije jaar!
  We kijken met spanning uit naar de volgende berichten. Met het nieuwjaarsconcert uit Wenen op de achtergrond héél veel groeten, ook van Johan.

 5. T. van der Wal-Sickenga

  Een heel gelukkig en gezond 2016 en een goede overtocht naar Suriname.
  De groeten aan het Gouvernementshuis, waar ik een klein jaar gewerkt heb toen ik 19 was! Proost!,

 6. Charda en Mart

  Hoi Jakob en Hanny,
  de beste wensen voor 2016 en een behouden overtocht op weg naar Suriname.
  We genieten van jullie mails, echt heel leuk.
  groetjes,
  Charda@Mart

 7. Johanna Visser

  Wat een prachtig begin van 2016!! Mijlen komen en gaan; heel veel succes met de oversteek!

 8. N van Veen

  Lieve schatten:
  We wensen jullie een voorspoedige oversteek. Laat gauw wat van je horen als jullie weer vaste wal onder de voeten hebben.
  Een heleboel knuffels en liefs,
  Nicoline en Arjen

 9. Victoria

  Hoi Hanny en Jacob,

  Een super geslaagd 2016 toegewenst – met veel wind maar wel in de goede richting !!!
  Groetjes,

  Victoria

 10. Richard

  Veel genieten tijdens de tocht. Niet elk uur zal even leuk zijn maar ervaar en groei. Jullie staan er nu weer allen voor. Veel liefs voor jullie beiden.

Reacties zijn gesloten.